ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul extinde, începând de joi, vaccinările împotriva Covid-19 la tinerii de peste 16 ani, informează Business Magazin

Deși campania masivă de vaccinare nu a redus nicidecum numărul de infectări și cel al deceselor, autoritățile din Israel au decis să extindă vaccinările anti-COVID-19 și la tinerii de peste 16 ani, potrivit Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu spera ca vaccinarea rapidă în Israel, coroborată cu cel de-al treilea lockdown național, să permită redeschiderea economiei în luna februarie.

Așteptările nu i-au fost confirmate, întrucât infectările (663.665 până în prezent) și decesele (4.888 până în prezent) au crescut brusc, fiind atribuite în principal noilor tulpini de coronavirus, extrem de contagioase. 

În Israel, aproximativ 35% dintre cei 9 milioane de locuitori au fost vaccinați cu serul Pfizer-BioNTech, conform datelor Ministerului Sănătății, însă media celor vaccinați a scăzut față de săptămânile precedente.

Pentru a suplimenta numărul acestora, Ministerul a anunțat că, începând de joi, oricine are peste 16 ani va putea fi vaccinat. Mai mult, ministrul adjunct al Sănătății, Yoav Kisch, a declarat la un post de radio că, din aprilie, vor putea fi vaccinați tinerii începând cu vârsta de 12 ani.