Decizia luată de OMV după votarea Legii Offshore
Șeful OMV susține că România a adoptat prea târziu legea offshore, motiv pentru care decizia de investiție în Marea Neagră a fost amânată pentru anul viitor. Grupul austriac trebuie mai întâi să evalueze condițiile pentru ceea ce șeful OMV a numit "investiții de miliarde de euro”, acesta declarând și că grupul pe care îl reprezintă este „foarte îngrijorat din cauza faptului că există restricții la vânzarea gazelor”.
Directorul OMV, Rainer Seele, a anunțat că amână pentru anul viitor decizia de a exploata gazele din Marea Neagră, după ce Parlamentul a aprobat legea offshore. "Nu putem lua decizia finală de investiție la Petrom în acest trimestru, așa cum planificasem”, a declarant directorul general al OMV, citat de Reuters.
El a adăugat că grupul austriac trebuie mai întâi să evalueze condițiile pentru ceea ce a numit "investiții de miliarde de euro”. Decizia finală de investiție va fi luată anul viitor. OMV este asociată în explorarea blocului Neptun cu compania americană ExxonMobil. Parlamentul a votat miercuri legea offshore, dar Rainer Seele a spus pentru Reuters că votul a venit prea târziu.
„Suntem foarte îngrijorați din cauza faptului că există restricții la vânzarea gazelor”, a mai spus șeful OMV. Cel mai probabil, el s-a referit la o prevedere din legea offshore, care există însă și în legea energiei, care spune că minimum 50% din cantitatea totală de gaze extrase din Marea Neagră trebuie tranzacționată pe piața internă din România. În 2012, OMV și ExxonMobil au anunțat că au descoperit 1,5-3 miliarde de metri cubi de rezerve de gaze prin sonda Domino-1 situată la aproximativ 170 de kilometri de țărmul românesc.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul legii offshore, cu 170 de voturi „pentru”, 3 voturi împotrivă și o abținere. Este legea cu cea mai mare miză financiară din istoria țării penru că reglementează extracția de hidrocarburi de pe platoul românesc al Mării Negre. În joc sunt sume de miliarde de euro, bani pe care statul român urmează să-i încaseze în următorii 30 de ani. Ministerul de Finanțe estimează că România ar putea obține de pe urma exploatării gazelor din Marea Neagră 5 miliarde de dolari de pe urma redevențelor, 4,5 miliarde de dolari în urma impozitului pe profit și 4,3 miliarde de dolari ce rezultă din impozitul suplimentar. În total vor fi 13,8 miliarde de dolari.
Pe același subiect

Se ridică marii duhovnici de la Sfântul Munte Athos: VACCINUL "ANTI-COVID" ESTE O ÎNȘELĂCIUNE. Arhimandritul Partenie, Starețul Sf. Mănăstiri a Sfântului Pavel: Nu mă vaccinez și nu dau binecuvântare nimănui pentru vaccinare

Virgiliu Gheorghe a produs un STUDIU asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului. Să ne cunoaștem dușmanul și să-l stârpim. Confruntarea să ne găsească pregătiți!” INTERVIU și STUDIU IMUNOMEDICA AICI

Monahul Filotheu de la Petru Vodă: Vaccinul „anti-Covid” poate aduce: 1 - Cancer, 2 - Infertilitate și 3 - Moarte. Părintele Justin Pârvu a fost categoric: Nu primiți acest vaccin!

În atenția Patriarhiei Române și a tuturor preoților, monahilor și credincioșilor din România: FALSURILE DIN BROȘURA GUVERNULUI PRO-VACCINARE, demontate de societatea civilă creștină. STUDIUL SPECIALIȘTILOR PRO VITA - Medici pentru Consimțământul Informat

RĂU TRATAȚI - MAL TRAITÉS. Documentarul despre COVID-19 care a șocat Franța. ACUM ÎN ROMÂNĂ, AICI. Dr. Didier Raoult și alți medici europeni faimoși, expun ADEVĂRUL

EXCLUSIV. Cum a murit după vaccinul Pfizer/BioNTech asistentul de la Sanatoriul Balnear din Mangalia, primul caz de deces din România, mușamalizat. Îl chema Sorin Săvulescu și anul acesta împlinea 49 de ani. Cine răspunde?
Recomandările noastre
Locații: România
Subiecte: Legea Offshore Resurse naturale Marea Neagra
Organizații: OMV Petrom
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (5)