Educatoarele și directoarea de la Grădinița "Micul Regat” din municipiul Constanța au fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Constanța la pedepse cuprinse între un an și un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. De asemenea, au fost obligate la plata a 50.000 de euro daune morale către cele cinci părți civile din acest dosar. Decizia instanței este definitivă, anunță News.ro.

Curtea de Apel Constanța a dat, miercuri, sentința în dosarul în care au fost judecate cinci educatoare și directoarea de la grădinița "Micul Regat”. Instanța a modificat două dintre sentințele date de către Judecătoria Constanța în acest dosar. Astfel, directoarea unității, Eliza Pufleanu, care fusese achitată în prima instanță, a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de purtare abuzivă în formă continuată, iar pentru Cristina Manolache pedeapsa a fost mărită de un an la un an și cinci luni de închisoare pentru purtare abuzivă în formă continuată, tot cu suspendare.
Celelalte patru persoane judecate au rămas cu pedepsele primite de la Judecătoria Constanța în toamna anului trecut. Astfel, Cristina Alina Arma și Irina Petre au fost condamnate la câte un an de închisoare, iar Georgiana Vierescu și Larissa Victoria Hercus au primit o pedeapsă de câte un an și jumătate de închisoare, toate pentru purtare abuzivă, pedepsele fiind cu suspendare.

Curtea de Apel Constanța a modificat și cuantumul daunelor morale către cele cinci părți civile din dosar. Judecătoria Constanța hotărâse ca educatoarele și directoarea grădiniței să plătească în total 7.500 de euro, Curtea de Apel stabilind ca valoarea daunelor morale să fie în total de 50.000 de euro, adică 10.000 de euro pentru fiecare familie care a fost implicată în proces.

Decizia instanței este definitivă.

Cele cinci educatoare și directoarea de la grădinița privată "Micul Regat" din Constanța au fost trimise în judecată în septembrie 2015, fiind acuzate că îi băteau și umileau pe copii.

Totul a ieșit la iveală după ce un părinte a observat că de câte ori se întorcea de la grădiniță copilul său era speriat și avea coșmaruri noaptea și a decis să monteze un aparat de înregistrare într-o jucărie. Ulterior, chiar pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale grădiniței private s-a putut observa cum copiii erau agresați de către femeile care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, fiind loviți și amenințați.

Educatoarele au spus în fața instanței că nu sunt vinovate și că nu i-au agresat pe copii.