ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Executivul anunță, prin vocea ministrului de Finanțe, că a reușit să găsescă rezolvarea problemelor care au provocat haos, luna trecută, când românii au fost obligați să depună la Fisc  controversata Decalarație 600.

Mininstrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că joi va apărea prima formă a noului formular care va comasa alte cinci, printre care și Declarația 600. Acesta va fi prezentat în Guvern și apoi discutat în Comsia de Dialog Social pentru a primi avizul de aprobare. Noul formular va veni și cu o nouă modalitate de calcul a bazei de impozitare, potrivit antena3 ro.

„Avem acea ordonanță care a amânat termenul până la 15 aprilie, timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism, astfel încât inclusiv cu actul normativ care să schimbe din punct de vedere legal acest lucru, act normativ care va fi aprobat probabil în prima parte a lunii martie, astfel încât nimeni să nu fie afectat nici de primul termen de plată și nici de ceea ce mai urmează. Lumea să stea liniștită”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

El a apreciat că în cursul acestei săptămâni va fi definitivat mecanismul.

„După aceea, după ce vom avea o discuție la nivel de Guvern și va fi agreat, apoi începe discuția publică pe fiecare propunere în parte, să vedem dacă mai sunt și alte propuneri. Eu zic că săptămâna asta e gata mecanismul la Ministerul de Finanțe. Va fi o comasare de formulare pentru persoane fizice. Sunt cinci formulare de acest tip. Vom încerca o comasare la unul singur. De asemenea, cei care au depus nu o să mai depună aceste formulare. În cazul în care sumele din formularul inițial sunt mai mari ceea ce vor estima pe anul în curs, adică mergem pe estimare și nu pe ceea ce s-a realizat în 2017. Nu-și va pierde nimeni calitatea de asigurat, pentru că suntem în termenul legal de la ultima plată și până în prezent. Am spus că vom veni cu o ordonanță de urgență exact înainte de cele 90 de zile, în așa fel încât nimeni să nu-și piardă această calitate de asigurat”, a adăugat Teodorovici.