ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca fostul căpitan al naţionalei de fotbal Gheorghe Popescu să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava, unde execută o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal, anunţă Agerpres.

Tribunalul a respins o contestaţie a DNA şi a menţinut decizia de eliberare condiţionată, luată de Judecătoria sectorului 4.

Decizia este definitivă, iar Gheorghe Popescu va fi eliberat din penitenciar în cursul zilei de miercuri.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Acuzaţiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliştilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos, Grecia) şi Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray, Turcia).

Până în prezent, alţi doi condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare - Jean Pădureanu şi George Copos.