Uniunea Europeană urmează să interzică produsele din plastic în favoarea celor ecologice, care nu dăunează mediului și animalelor marine. Acestea au cel mai mult de suferit din cauza poluării cu plastic nereciclat.
 
Concret, Uniunea Europeană va interzice începând din anul 2021 anumite produse de plastic de unică folosință, care acum reprezintă 70% din totalul deșeurilor din oceanele lumii, care amenință continuu viața animalelor marine.

Potrivit actelor normative, produsele care vor fi interzise în câțiva ani sunt bețișoare de urechi, farfuriile, tacâmurile și farfuriile din plastic, paiele, bețișoarele de amestecat lichide și pungile de unică folosință. Totodată, va fi interzise și oxo-plasticul (plastic cu aditivi artificiali non-degradabili) și anumite materiale din polistiren folosite la cutiile pentru împachetarea mâncării de tip fast-food.

Experții pentru protecția mediul recomandă folosirea produselor refolosibile, care nu poluează mediul (ecofriendly), precum pungi din pânză sau rafie, paie din oțel inoxidabil, farfurii și tacâmuri din lemn sau bambus.

Cercetătorii au găsit plastic în vietățile marine care trăiesc în Groapa Marianelor

Poluarea cu deșeuri din plastic va trebui redusă cu până la 50% până în 2025 și cu 80% până în 2030, scrie adevarul.ro.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.