ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Justiția britanică a autorizat în mod oficial extrădarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, în Statele Unite, care vor să-l judece pentru acuzația de spionaj, informează Știri pe Surse.

Tribunalul Westminster Magistrates de la Londra a emis o ordonanță de extrădare a lui Assange, care trebuie apoi aprobată de ministrul de Interne, Priti Patel. Însă avocații apărării mai pot încă să facă apel la Înalta Curte și este de așteptat să-și folosească această ultimă șansă.

Prins într-o îndelungată saga judiciară, australianul este căutat de autoritățile americane care vor să-l judece pentru difuzarea, începând din 2010, a peste 700.000 de documente clasificate (strict secrete) cu privire la activitățile militare și diplomatice ale Statelor Unite. Multe dintre acestea o privesc pe Hillary Clinton.

Urmărit în temeiul unei legi împotriva spionajului, Assange riscă teoretic 175 de ani de închisoare, într-un caz denunțat de organizațiile de apărare a drepturilor omului drept un grav atac împotriva libertății presei.

Pe 14 martie 2022, Julian Assange și-a văzut dispărând una dintre ultimele speranțe de a evita extrădarea, odată cu refuzul Curții Supreme a Marii Britanii de a-i examina recursul.

Site-ul fondat de el, Wikileaks.org, este încă în disponibil.