ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Deputaților a hotărât înființarea unei comisii care să analizeze dosarele celor 400 de copii dispăruți la ora actuală în România, dar și modul în care instituțiile abilitate au acționat până acum. Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat, luni, constituirea unei comisii de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți.

Solicitarea în acest sens a fost făcută de grupurile parlamentare ale PNL, USR, PMP și PSD și urmează să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaților.

Inițiatorii precizează că propun înființarea acestei comisii, având în vedere numărul mare al copiilor dispăruți în România.

„Din datele puse la dispoziție de către Inspectoratul General al Poliției Române rezultă că, în perioada ianuarie 2016-octombrie 2019, la nivel național s-au înregistrat 17.669 minori dispăruți. În 2019 au fost înregistrate aproximativ 4000 de cazuri de copii dispăruți, doar 3.600 au fost găsiți", precizează inițiatorii.

Această comisie de anchetă ar urma să analizeze cazurile care duc la dispariția copiilor, modalitățile de prevenire a acestui fenomen, analiza activității instituțiilor abilitate la nivel central și local în soluționarea cazurilor copiilor dispăruți, măsurile care se impun pentru combaterea acestui fenomen.

Comisia va elabora în termen de 60 de zile un raport care va fi supus dezbaterii grupurilor parlamentare.