ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizie de ultimă oră, în dosarul deceselor suspecte de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon, din Capitală. Surse au declarat pentru REALITATEA că există o posibilitate ca să fie dezgropați morții de la Terapie Intensivă pentru noi expertize. 

Anchetatorii au început vineri dimineață audierile în dosarul penal deschis în urma valului de morți suspecte de la Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Capitală.
 
Cazul a ajuns în atenția opiniei publice în urma acuzațiilor lansate de un asistent medical, potrivit cărora, în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a spitalului ar fi decedat 17 pacienți.

Potrivit sursei citate, decesele ar fi survenit în urma reducerii dozei de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați. Tot vineri dimineață, la unitatea medicală urma să ajungă și Corpul de control al ministrului Alexandru Rafila. La anchetă participă, de asemenea, și Colegiul Medicilor. 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București (TB), Alexandru Anghel, a declarat, vineri dimineață, pentru HotNews.ro că audierile au început la ora 9.00, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Conform sursei citate, la audieri au fost chemate mai multe asistente medicale. Ulterior, la audieri ar urma să participe și medicii de la unitatea medicală, dar și rudele persoanelor decedate. 

Tot vineri, la Spitalul Sf. Pantelimon urma să ajungă o echipă a Corpului de Control al ministrului Sănătății, însoțită de un reprezentant al Colegiului Medicilor București.

La acest moment, sunt în desfășurare patru anchete în acest caz - a Parchetului Tribunalului București, a Ministerului Sănătății, a spitalului și a Colegiului Medicilor București, care a anunțat că „s-a autosesizat și a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicție Profesională”.