ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, precizează surse oficiale pentru stiripesurse.ro.

Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.

Diana Șoșoacă, președinta partidului SOS România, reacționează la vestea respingerii candidaturii sale la Președinția României. Eurodeputata susține că vinovați de situație ar fi... evreii.

„Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă! Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri... Deci asta înseamnă că evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional. Nu se poate așa ceva!”, a declarat Șoșoacă, într-o transmisiune live pe Facebook.
 
Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, precizează surse oficiale pentru stiripesurse.ro.

Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială în care oricum nu avea nici o șansă. Operațiunea îi va propulsa însă SOS-ul în Parlament prin victimizare.
 
Circus Maximus rămâne oricum să stea la Bruxelles, pe "banii satanei".
 
ACTUALIZARE:  Cea care a jucat un rol esențial în invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024, fiind una dintre cele două persoane care au depus contestații la CCR, a fost Amalia Bellantoni, scrie Florin Pușcaș de la Știripesurse.
 
După o carieră mediatică promițătoare, Amalia Bellantoni, fosta stewardesă și patroană de restaurant în București a ales să se implice în politică. Ea s-a înscris în partidul SOS România, condus de Diana Șoșoacă, devenind rapid un membru activ. În 2024, Bellantoni a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași și a figurat pe poziția 12 pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare.
 
Relația dintre Bellantoni și Diana Șoșoacă a devenit tensionată după alegerile din iunie, când Bellantoni a fost exclusă din partid. Ea a acuzat-o pe Șoșoacă de o conducere dictatorială și de gestionarea necorespunzătoare a finanțelor partidului. Această ruptură a escaladat în momentul în care Bellantoni a contestat la Biroul Electoral Central candidatura fostei sale colege, susținând că semnăturile strânse pentru susținerea Dianei Șoșoacă erau false.
 
Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024 a fost contestată la Curtea Constituțională atât de Mihai Gheorghe Ursa, cât și de Amalia Bellantoni. Aceasta din urmă a prezentat dovezi și argumente ce au convins instanța, CCR invalidând decizia Biroului Electoral Central de a-i permite Dianei Șoșoacă să participe la scrutinul prezidențial, mai scrie sursa citată.
 
ACTUALIZARE: DECIZIA CURȚII
 
„În ședința din data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere șapte contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

I. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională:

Cu majoritate de voturi,

- A admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa și a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

Cu unanimitate de voturi,

- A respins contestația formulată de doamna Șerban Sanda Puica privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale domnului Nicolae-Ionel Ciucă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;

- A respins contestația formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva înregistrării candidaturii domnului Kelemen Hunor la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

- A respins contestația formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva respingerii înregistrării candidaturii independente a domnului Miron Cozma la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

Hotărârile sunt definitive și se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

II. În aceeași ședință, Curtea, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00, dezbaterea contestației împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul Talpoș Ioan.

III. Totodată, Curtea a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00 contestația formulată împotriva înregistrării candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul Stan Valerian.”