Uniunea Europeană a anunțat vineri că din 2021 cetățenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru a călători în spațiul Schengen.

Americanii trebuie să posede un pașaport valabil, de un card de credit sau de debit și de o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System), informează site-ul www.etiasvisa.com. Minorii vor avea nevoie doar de pașaport și de înscrierea în ETIAS.

În prezent, cetățenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spațiul Schengen.

„La fel ca și alte țări și regiuni din lume, Europa a decis recent să își amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migrația ilegală și terorismul", arată site-ul ETIAS, potrivit Agerpres. 

Comisia Europeană a publicat pentru prima oară în 2016 un raport prin care cere Statelor Unite să renunțe la solicitarea de vize pentru cetățenii din cinci țări membre ale UE - Bulgaria, Cipru, Croația, Polonia și România, deoarece, conform regulilor Uniunii Europene, toți cetățenii europeni trebuie să beneficieze de același tratament. În iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetățenii americani.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews