Decizie după uciderea pădurarului din Maramureș: Pădurarii vor primi arme pentru a se putea apăra

Pădurarii vor primi arme pentru a se putea apăra. Decizia vine după ce silvicultorii au negociat, marți, în Camera Deputaților, statutul pădurarului, în urma cazului din Maramureș, când un pădurar a fost ucis de hoții de lemne, anunță Antena3.
Un factor important care a dus la această modificare legislativă este pericolul uriaș la care se expun, în condițiile în care, începând cu anul 2014 și până în prezent, au fost înregistrate 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic.
Un nou statut ar putea rezolva problema armelor, pentru că Romsilva are 10.000 de arme, însă nu le poate împărți acestor oameni, pentru că acest lucru este contrar legii, care reglementează portul de armă în România.
Proiectul statutului personalului silvic conține prevederi care îi va ajuta pe pădurari să se apere mai eficient în fața hoților de lemne și a braconierilor, fiind introduse măsuri de întărire a autorității, dotare cu armament de serviciu și alte mijloace tehnice de apărare.
Silviu Geană, președintele Federației Silva, a declarat că sindicaliștii din silvicultură își doresc protejarea personalului silvic, mai ales în activitatea de pază a pădurilor:
„Referitor la statutul personalului silvic, ne dorim o minimă protecție pentru personalul silvic care să fie asigurată prin dotarea obligatorie cu armament de serviciu, armament letal sau neletal, în funcție de complexitatea activității de pază, dotarea personalului silvic cu uniformă de serviciu, cu mijloace de comunicație și de apărare adecvată, cu mijloace de transport, asigurarea unei salarizări decente pentru personalul silvic”, a spus liderul de sindicat.
El a atras atenția asupra faptului că pădurarii gestionează suprafețe de 500, 700, 1.000-1.500 de hectare cât are un canton pe un salariu de 2.200-2.400 de lei.
De asemenea, Geană a exprimat doleanța silvicultorilor de a fi redusă vârsta de pensionare pentru personalul silvic angrenat în activitatea de pază a pădurilor, pentru că la 63, 65 de ani pădurarii nu mai pot face față efectiv activității de pază. ”Gândiți-vă ce s-a întâmplat cu colegul nostru în 16 octombrie la Direcția Silvică Maramureș. Un bărbat de 1,9 metri, sportiv de profesie, la vârsta de 30 de ani a fost omorât de hoții de lemne. Numărul de silvicultori care și-au pierdut viața sunt șase în ultimii ani", a afirmat președintele Federației Silva.
În urmă cu două săptămâni, pădurarul Liviu Pop din Maramureș a fost ucis cu propria lui pușcă de către hoții de lemne.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Inteligența Artificială poate transforma routerele Wi-Fi în „camere” care pot vedea oamenii chiar și prin pereți - VIDEO

Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

Guvernul Regatului Unit recunoaște că dârele chemtrails sunt reale
Recomandările noastre

Contraofensiva – Sigură și Eficientă ca Vaccinul

Meditația Mindfulness s-a mutat de la Cioloș la Casa cu Rost a lui Târziu de la AUR. Pericole majore: O adeptă a lui Guru Malkani PREDĂ TEHNICI YOGHINE COPIILOR FĂRĂ INFORMAREA CORECTĂ A PĂRINȚILOR

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!
Persoane: Liviu Pop Marcel Ciolacu
Subiecte: Pădurar ucis Păduri România Statutul pădurarului
Organizații: Camera Deputaţilor Romsilva
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)