ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O instanţă a decis ca şcoala din comuna Checea, judeţul Timiş să plătească 100.000 de euro familiei unui copil diagnosticat cu sindromul Down. 

Conform b1.ro, incidentul a avut loc la începutul anului 2012, când micuţul o aştepta pe bunica sa să îl ia de la grădiniţă. Femeia a întârziat, iar în acest timp copilul a scăpat de sub supravegherea educatoarei, a ieşit în stradă şi a ajuns în curtea unei ferme dezafectate, unde a fost sfâşiat de o haită de câini. Copilul a supravieţuit ca prin minune.

Educatoarea a fost trimisă în judecată, iar prima instanţă, Judecătoria Timişoara, a condamnat-o pe femeie la un an de închisoare cu suspendare şi plata unor daune morale de 200.000 de euro. Aceasta a depus o contestaţie la Curtea de Apel Timişoara care săptămâna aceasta s-a pronunţat irevocabil şi a redus cuantumul daunelor la suma de 100.000 de euro.