ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Texasul a devenit primul stat american din ultimii aproape 50 de ani care îi protejează pe copiii nenăscuți prin interzicerea aproape oricărei forme de avort.

Miercuri, 1 septembrie 2021, legea „bătăii inimii” a intrat în vigoare în statul Texas. Aceasta interzice avortul odată ce bătăile inimii fătului au devenit detectabile, moment care are loc după circa șase săptămâni de sarcină.

Noul act normativ are potențialul de a salva aproximativ o sută de vieți pe zi.
Organizația Right to Life a salutat votul cu următorul mesaj:

„La 12 A.M. Texasul a devenit primul stat din istorie care a adoptat legea bătăii inimii! VOI ați făcut posibil acest lucru. Dumnezeu să binecuvânteze Texasul!”

Planned Parenthood, American Civil Liberties Union și alte organizații pro-avort au depus acțiuni disperate la Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite, luni, cerându-le celor 9 judecători de aici să blocheze temporar aplicarea legii.

Joi, 2 septembrie 2021, a doua zi după intrarea în vigoare a actului normativ, Curtea Supremă a luat, cu voturi „pentru” și 4 „contra” să NU blocheze legea împotriva avorturilor din Texas, o decizie care a provocat furia Stângii. 

Până în prezent, legile „bătăii inimii” din diverse state au fost blocate la Curtea Supremă. 

Precedentul stabilit de faimosul caz Roe v. Wade nu le permitea statelor să interzică avorturile înainte ca un făt să devină viabil. 

Însă legea din Texas este unică până în prezent deoarece include un mecanism privat de aplicare, care permite persoanelor să depună plângeri împotriva aborționiștilor care încalcă legea.

Republicanul Bryan Hughes, membru în Senatul statului Texas, care a promovat actul normativ l-a descris ca fiind „cea mai puternică legislație pro-viață din istoria Texasului”, potrivit The Epoch Times.

Într-adevăr, această lege poate salva zeci de mii de vieți. În 2020, aproximativ 54.000 de bebeluși care urmau să se nască au fost avortați în Texas, iar în jur de 85% dintre avorturi s-au produs după șase săptămâni de sarcină, potrivit statisticilor sanitare ale statului american.

Aceasta înseamnă că aproximativ 100 de bebeluși care urmează să se nască vor fi salvați în fiecare zi.
 
Este de așteptat ca modelul juridic al legii texane să fie preluat și de alte state americane cu majorități Republicane.