ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic de familie a anunțat că renunță la pacienții care nu se vaccinează împotriva Covid-19. Acesta spune că asigurații au obligația să respecte tratamentul și indicațiile medicului, informează RTV. Medicul Cătălin Petrencic este din Pitești și trăiește în comuna Mânăstirea din jud. Călărași.

„Cei mai mulți vor să se vaccineze, dar am și pacienți care refuză vaccinarea. Pentru că se apropie etapa a doua de vaccinare și pentru că am mulți pacienți cronici peste 65 de ani, am început pe cei care s-au prezentat la cabinet să-i întreb cum vor proceda, dacă se vor vaccina sau nu. Vineri am avut 19 persoane, 10 au spus da, 2 nu și 7 că se mai gândesc. Astăzi am avut o discuție mai aprinsă cu o pacientă cronică, cu mai multe boli, care mi-a spus clar că ea nu se vaccinează. De aici mi-a venit această idee, mi se pare anormal ca un pacient înscris la mine cu asemenea comorbidități să aibă asemenea reacție. Până acum venea, lua rețeta, o consultam, urma indicațiile și acum spune nu la o întrebare, știind că eu m-am vaccinat în urmă cu o săptămână”, a explicat doctorul Cătălin Petrencic.

Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, asigurații au obligația „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”. Doctorul a anunțat public, potrivit acestui articol de lege, că va scoate din lista sa pacienții care nu vor să se vaccineze.