ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agresorii jandarmeriței de la protestele din 10 august scapă de închisoare. Pedepse extrem de blânde au primit agresorii jandarmeriței Ștefania, chiar înainte de Crăciun. Nici unul dintre cei care au bătut-o pe tânără și i-au furat pistolul nu vor ajunge după gratii.

Astfel, agresorii jandarmeriței Ștefania, de la protestele din 10 august 2018 scapă de închisoare cu executare și vor plăti o sumă destul de mică de bani către tânără și către Spitalul de Urgență. Ștefania va primi 10.000 euro de la 3 agresori, deși solicitase despăgubiri de 100.000 euro. Celălalt jandarm lovit la proteste nu va primi nici un ban, la fel și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care se constituiseră în părți civile.

Agresorii au primit doar închisoare cu suspendare și vor trebui să presteze muncă în folosul societății la Arhiepiscopia București, la o școală din Chiajna, la Administrația Cimitirelor sau Protecția Copilului. De asemenea, aceștia nu vor mai avea voie în următorii ani să mai meargă la proteste, meciuri sau concerte – tot ceea ce înseamnă adunări publice. Decizia nu este definitivă.

Pe 10 august, Ștefania Nistor, o jandarmeriță aflată în exercițiul funcțiunii, s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral minor, cu traumatism la coloana cervicală, contuzii toraco-abdominale și hematoame la nivelul feței.

 Ștefania, declara la vremea respectivă că, alături de colegul său, a fost lovită cu sălbăticie, cu pumnii și cu picioarele, și că agresorii nu s-au oprit, deși i-a implorat, ea afirmând, într-un interviu pentru Antena 3, că atunci când a ajuns la ambulanță nu își simțea picioarele și era „amorțită în zona cervicală”. De asemenea, ea a criticat „unele televiziuni”, despre care a spus că ar considera „normal” comportamentul protestatarilor violenți.