ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia întâlnirii la Geneva, în cadrul Summit-ului G7, Joe Biden și Vladimir Putin au adoptat o declarație comună cu privire la stabilizarea strategică.

”Declarația comună prezidențială SUA – Rusia privind stabilitatea strategică”

”Noi, președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, observăm că Statele Unite și Rusia au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabile să facă progrese în ceea ce privește obiectivele noastre comune de asigurarea a predictibilității în sfera strategică, reducând riscul conflictelor armate și amenințarea cu războiul nuclear.

Recenta prelungire a noului tratat START exemplifică angajamentul nostru față de controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie niciodată purtat. În conformitate cu aceste obiective, Statele Unite și Rusia se vor lansa împreună într-un dialog bilateral integrat de stabilitate strategică în viitorul apropiat, care va fi deliberat și robust. Prin acest dialog, încercăm să punem bazele pentru viitoarele măsuri de control al armelor și de reducere a riscurilor”, conform traducerii Financial Intelligence.

De asemenea, Putin a mai adăugat că „Statele Unite și Federația Rusă poartă o responsabilitate specială pentru stabilitatea strategică în lume, provenind din faptul că acestea sunt cele două mari superputeri nucleare în ceea ce privește focoasele nucleare, vehiculele de reîncărcare și mijloacele de livrare, precum și calitatea și noutatea armelor”.