ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarațiile unor oficiali de la Pentagon, ale căror nume nu sunt dezvăluite, despre aplicarea unui ''atac de decapitare'' asupra Kremlinului denotă, de fapt, o amenințare cu o eliminare fizică a șefului statului rus, scrie agenția TASS, citată de Știripesurse.

''Cel mai departe au mers cei de la Washington: unde unii oficiali de la Pentagon, al căror nume nu este divulgat, au amenințat de fapt că vor da o ''lovitură de decapitare'' Kremlinului, fiind, de fapt, vorba despre o amenințare cu eliminarea fizică a șefului statului rus”, a declarat Serghei Lavrov.

„Dacă astfel de idei sunt de fapt inventate de cineva, acest cineva ar trebui să se gândească foarte atent la posibilele consecințe ale unor astfel de planuri”, a mai spus Lavrov.

''Se pare că ei au renunțat complet la orice decență. S-a remarcat în mod deosebit faimoasa Liz Truss (fostul prim-ministru al Marii Britanii), care, fără niciun dubiu, a declarat, în timpul unei dezbateri preelectorale, că este destul de pregătită să dispună să se lanseze un atac nuclear'', a menționat ministrul.
 
''Nu mai vorbesc de provocările exterioare ale regimului de la Kiev. Volodimir Zelenski a ajuns până la a solicita atacuri nucleare preventive ale țărilor NATO împotriva Rusiei, și aceasta la fel depășește limitele a ceea ce este admisibil. De altfel, am auzit și lucruri mai grave de la liderii acestui regim'', a încheiat ministrul de externe.