ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitat la emisiunea "60 Minutes", Antony Blinken, secretar de stat în administrația Biden, a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă China pentru SUA, în contextul în care Biden a afirmat recent că este pregătit să-și apere interesele americane în toate domeniile, asta după ce și-a anunțat sprijinul pentru Taiwan, pe fondul acțiunilor Chinei care afectează status quo-ul în Indo-Pacific.


Blinken a declarat pentru Norah O Donnell, prezentatoarea emisiunii "60 Minutes" , faptul că politica Chinei este mai represivă acasă, în schimb ce, pe plan extern, își manifestă agresivitatea. „Vreau să fiu foarte clar. Scopul nostru nu este să oprim China, să o frânăm, să o limităm. El este de a menține această ordine bazată pe reguli pe care China o sfidează”, relatează evz.ro.

„Ceea ce am văzut în ultimii ani este că China acționează mai represiv acasă și mai agresiv în străinătate. Este un fapt...China este singura țară din lume având capacitatea militară, economică, diplomatică de a submina sau contesta ordinea bazată pe regulile care ne sunt atât de dragi și suntem hotărâți să o apărăm”, a continuat Blinken,  potrivit G4Media.ro.
 
Interviul poate fi citit integral la CBS News