ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul francez și-a finalizat propunerea legislativă pentru a extinde utilizarea cardurilor de sănătate și pentru a încuraja vaccinarea împotriva Covid-19, în contextul în care țara intră oficial în "al patrulea val" al pandemiei, potrivit RFI.

"Am intrat în cel de-al patrulea val al epidemiei", a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, după o reuniune a cabinetului francez pentru a aproba un proiect de lege care ar extinde utilizarea legitimațiilor de sănătate pentru a înucraja oamenii să se vaccineze împotriva Covid.

"Observăm un val mai rapid, cu o curbă mai abruptă decât înainte. Poate urca foarte repede și foarte sus. Nu am mai văzut niciodată o creștere de acest tip, atât de puternică și atât de bruscă în Franța", a declarat Attal.

Legislația, care va fi dezbătută marți în parlament, ar extinde utilizarea unui permis de sănătate pentru a intra în multe locuri, inclusiv în cafenele și restaurante, și ar cere persoanelor care sunt testate pozitiv să se izoleze timp de zece zile.

Consiliul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aplicarea permisului de sănătate pentru intrarea în centrele comerciale, deoarece ar putea limita accesul la produse esențiale, în special la alimente.

Proiectul de lege include o perioadă de izolare de zece zile pentru orice persoană testată pozitiv la Covid, cu verificări ale poliției pentru conformitate.

 
Începând de miercuri, 21 iulie, utilizarea cardului de sănătate va fi extinsă la spațiile de recreere și cultură care pot găzdui mai mult de 50 de persoane.  

De la această dată, persoanele nu vor putea intra în spații, inclusiv în muzee, cinematografe, teatre și parcuri tematice, fără a prezenta dovada că sunt complet vaccinate, că au un rezultat negativ la testul PCR efectuat în ultimele 48 de ore sau că au avut Covid și sunt considerate imune. 
 
În cazul unităților care nu verifică permisele, amenzile inițiale vor fi probabil de 1 500 de euro pentru persoanele responsabile și de 7 500 de euro pentru persoana juridică responsabilă.

În cazul în care unitatea este verificată de trei ori și se constată că nu respectă regulile, aceste amenzi vor crește la un an de închisoare și la 9 000 de euro pentru persoanele responsabile și 45 000 de euro pentru persoana juridică responsabilă.
 
În această perioadă, persoanele aflate în izolare ar fi supuse unor controale aleatorii și ar putea fi amendate pentru încălcarea regulilor. Anterior, aceste măsuri se aplicau doar persoanelor care se întorceau din călătorii în străinătate.