ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Delegația Patriarhiei Române a primit Sfânta Lumină care va ajunge sâmbătă noapte în toate parohiile din țară, continuând astfel tradiția începută din 2008, chiar dacă distribuirea se va face în condiții speciale, potrivit Basilica.ro.

Lumina Sfântă a coborât la Biserica Sfântului Mormânt sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orei 13:50, într-o ceremonie restrânsă, fără participarea credincioșilor.

Tot în condiții excepționale impuse de pandemie, Lumina Sfântă a fost distribuită către delegații Bisericilor Ortodoxe. Aceștia nu au coborât din aeronave, ci au așteptat să primească Lumina adusă de la Mormânt prin intermediari într-un convoi special, însoțit de poliție și armată.

Arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a dus Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt delegației române conduse de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Sperăm să ajungă cu bine în țară, pe mesele tuturor credincioșilor noștri de acasă, care în aceste zile așteaptă sărbătoarea Paștelui apăsați de singurătate, de tristețe și de spaima bolii. Însă Iisus cel Înviat, Care a dat curaj și Sfinților Apostoli, va intra și în casele credincioșilor să-i mângâie și să le dea putere”, a explicat arhim. Teofil Anăstăsoaie, pentru TV Trinitas.

Potrivit radio-jurnalului Trinitas, delegațiile eparhiilor sunt așteptate sâmbătă, începând cu ora 18.00, în sala de protocol a Aeroportului Otopeni, pentru a primi lumina de la Ierusalim și a o duce în provincie, pe calea aerului sau rutieră. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical și maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews