ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală își va sărbători hramul de iarnă marți, 6 decembrie, când va fi cinstit Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Credincioșii care trec pragul lăcașului de închinare bu­cureștean au bucuria de a participa, în perioada 4-7 decembrie, la un bogat program liturgic, prilejuit și de aducerea în pelerinaj, pentru prima oară, a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, informează ziarul lumina. 

Delegația care a adus frumosul cadou a fost întâmpinată de un sobor de preoți în frunte cu părintele  paroh Emil Nedelea Cărămizaru, duminică dimineață. Ulterior acestui moment, s-au săvârșit slujbele Utreniei și Sf. Liturgie, în timp ce credincioșii au fost invitați să se închine în fața Brâului Maicii Domnului, ce stătea alăturat mâinii drepte a Sf Ierarh Nicolae. 
 
 Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală 236066

 
 Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală 236069
 
 Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală 236085
 

Programul următoarelor zile:

 Marți, 6 decembrie, în ziua hramului, va fi oficiată slujba Utreniei de la ora 8:00, iar de la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 
Tot de la ora 17:00 vor fi săvârșite marți Acatistul Maicii Domnului și Vecernia. Miercuri, 7 decembrie, în ultima zi a manifestărilor prilejuite de hramul de iarnă al parohiei, vor fi săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, începând cu ora 8:30, iar de la ora 17:00, Acatistul Brâului Maicii Domnului și slujba Vecerniei. 
Delegația greacă va pleca spre Mănăstirea Kato Xenia cu brâul Maicii Domnului la ora 22:00. 

Credincioșii sunt așteptați la închinare în fiecare zi până la ora 22:00.