Delta Dunării este la un vot distanță de tranformarea într-un paradis fiscal. O lege, aprobată deja de Senat, promite facilități fiscale celor care vor investi în cazinouri sau falicități pentru turism. 

Senatul a aprobat, luni, propunerea legislativă inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae care vizează scutirea de taxe și impozite pentru unitățile de turism, alimentație publică și cazinouri construite pe insule și grinduri, inclusiv în Rezervația Biosfera Delta Dunării, informează TVR.
 
Legea a fost promovată fără consultarea celor din Deltă și nici a specialiștilor în jocuri de noroc.
 
ONG-urile sunt deja în alertă și pregătesc contestarea la Curtea Constituțională. Mai ales că și alte zone protejate ar fi vizate de facilități fiscale, în cazul unor investiții majore.

Astfel, aceste terenuri sunt scutite de la plata impozitului pe teren și a taxei pe teren. Regimul fiscal derogatoriu se aplică și construcțiilor civile edificate pe aceste terenuri, dacă sunt utilizate exclusiv pentru activități economice constând în producerea de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc, precum și serviciile conexe acestora.

Potrivit unui amendament admis în comisiile de specialitate, propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici, prevederile se vor aplica și Rezervației Biosferei Delta Dunării, deși în textul inițial aceste terenuri erau exceptate.

Senatul a fost primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaților.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.