ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din provincia australiană New South Wales au împușcat mai mulți câini, care fuseseră salvați anterior și erau destinați adopției, chipurile ca măsură pentru prevenirea răspândirii COVID-19.


„Mai mulți câini captivi într-un adăpost, care urmau să fie adoptați, au fost în schimb împușcați din decizia unui consiliu local din New South Wales, ca urmare a interpretării restricțiilor COVID-19, fapt ce a alarmat activiștii pentru drepturile animalelor și a determinat deschiderea unei anchete guvernamentale.”

Ziarul citat continuă:

„Consiliul din districtul Bourke, din statul aflat în nord-vestul țării, i-a ucis săptămâna trecută pe câinii de la adăpostul din Cobar pentru a-i împiedica pe voluntari să călătorească și să vină să îi adopte, potrivit oficiului guvernamental local.”

Cu alte cuvinte, dat fiind că Australia se află într-un nou lockdown draconic din cauza mai multor cazuri de COVID, consiliul local a decis să împuște câinii pentru ca nimeni să nu fie tentat să „încalce legea” părăsind domiciliul pentru a veni să îi adopte.

Un purtător de cuvânt al oficiului guvernamental local, a declarat:

„Oficiul a fost informat că consiliul a decis să ia această măsură pentru a-și proteja angajații și comunitatea, inclusiv populațiile autohtone vulnerabile, din cauza riscului transmiterii COVID-19.”

Decizia de a împușca câinii din adăpost a provocat dezgustul și indignarea grupurilor pentru apărarea drepturilor animalelor.

Lisa Ryan, directoarea regională a grupului Animal Liberation, a declarat:

„Suntem profund întristați și complet consternați de această împușcare crudă a câinilor și respingem total justificările inacceptabile ale consiliului, conform cărora această crimă a fost aparent făcută în cadrul unui plan de combatere a COVID.”

Potrivit rapoartelor, printre câinii uciși se află și o cățelușă care abia născuse, deci este probabil ca în acest masacru să fi fost omorâți și puii.