ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul Kimberly M. Gardner din St. Louis, acuzată că nu și-a îndeplinit sarcinile, și-a anunțat demisia începând cu 1 iunie, potrivit Epoch Times.

Gardner și-a postat scrisoarea de demisie pe Twitter pe 4 mai, la două zile după ce judecătorul John Torbitzky a ordonat ca șapte din cele 10 plângeri depuse împotriva ei de către procurorul general al statului Missouri, Andrew Bailey, să meargă mai departe.

Demersul a fost inițiat ca urmare a protestelor publice după ce Janae Edmondson, o adolescentă din Tennessee, care a fost amputată de ambele picioare în urma unui accident de mașină în care a fost implicat un presupus recidivist care a încălcat în mod repetat obligațiile de plată a cauțiunii, la 18 februarie.

Potrivit lui Bailey, alte eșecuri ale lui Gardner de a lua măsuri de urmărire penală au dus la respingerea a aproximativ 12.000 de cazuri penale, "frustrând la nesfârșit instanțele și victimele disperate după dreptate".

Poliția "se îneacă în droguri" confiscate în cazuri care au lâncezit, a scris Bailey, și a susținut că biroul lui Gardner a permis ca cererile de mandat de arestare să rămână "neprocesate timp de peste opt luni".

De asemenea, Bailey a acuzat-o pe Gardner că a fost de acord cu "reduceri extraordinare ale cauțiunilor" și că nu a solicitat revocarea cauțiunilor pentru suspecții acuzați de infracțiuni violente.

"Ceea ce vedeți este o vânătoare de vrăjitoare", a declarat ea în timpul unei întâlniri cu susținătorii care a fost înregistrată de KSDK News și postată pe YouTube.

"Nu plec. Nu demisionez. Nu fac nimic. Va trebui să mă înlăturați". a spus Gardner.

În scrisoarea de demisie, Gardner a spus că a fost "onoarea vieții sale" să servească oamenii din St. Louis, care au ales-o de două ori.

"Este greu să ne gândim la un atac mai direct sau mai brutal asupra democrației noastre, unul care reflectă atacurile din Jackson, Mississippi și din întreaga Florida", a scris Gardner.

Bailey a reacționat la demisia lui Gardner pe Twitter, spunând că va persista în a cere înlăturarea ei.

"Nu există absolut niciun motiv pentru ca procurorul de circuit să rămână în funcție până la 1 iunie. Rămânem neînduplecați în demersul nostru legal de a o înlătura cu forța din funcție", a scris Bailey.

"Fiecare zi în care ea rămâne pune orașul St. Louis în mai mare pericol".

Gardner se numără printre numeroșii procurori progresiști care au primit sprijin din partea finanțatorului miliardar George Soros, potrivit The Missouri Times.