ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, și-a prezentat vineri demisia administrației Biden, relatează The Associated Press, conform The Defender.

Ultima ei zi de lucru va fi 30 iunie. Nu este clar cine va conduce agenția după plecarea ei.

Walensky nu a citat un motiv specific pentru plecarea sa, în afară de faptul că apusul pandemiei COVID-19 a fost un moment bun pentru a face o tranziție.

Cu toate acestea, The Washington Post a relatat că șeful de cabinet al Casei Albe, Jeff Zients, "dezvoltase frustrări față de Walensky" și s-a întâlnit cu ea la începutul acestui an "pentru a discuta despre viitorul ei în administrație".

În timpul unei reuniuni a personalului din întreaga agenție în care a făcut anunțul, ea a spus că are "emoții amestecate" în legătură cu plecarea.

Demisia lui Walensky survine în aceeași zi în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pandemia de COVID-19 nu mai este calificată drept o urgență globală și cu câteva zile înainte ca starea de urgență de sănătate publică din SUA să expire.

La câteva minute după anunțul ei, despre care se spune că ar fi plâns în fața personalului său, Casa Albă a publicat o declarație în care o laudă pe Walensky - care a condus agenția de la începutul administrației Biden - pentru "concentrarea sa fermă și neclintită asupra sănătății fiecărui american", afirmând că "ea părăsește CDC ca pe o instituție mai puternică, mai bine poziționată pentru a face față amenințărilor la adresa sănătății și pentru a-i proteja pe americani".
 
Imagine