ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul CFR din Timișoara, unitate sanitară aflată în linia a doua a luptei împotriva COVID-19, se confruntă cu un val de demisii chiar dacă nu a raportat vreun caz de nou coronavirus.  Demisiile au început să se adune pe masa directorului unității sanitare începand de vinerea trecută.

Până acum, zece asistente medicale și trei infirmiere au decis să renunțe la posturi. Conducerea spitalului spune că motivele invocate sunt diferite.

Câteva dintre asistente au susținut că au în îngrijire persoane de peste 65 de ani, unele că au copii acasă, iar altele au spus că pur și simplu se tem.

Managerul unității le acuză pe demisionare de lașitate și a cerut Direcției județene de Sănătate Publică o redistribuire a personalului și permisiunea de a face angajări.
 
Într-o interveție la Realitatea PLUS, primarul Nicolae Robu a declarat că asistentele și infirmierele care și-au depus demisia se tem să nu se îmbolnăvească.

În ceea ce privește materialele de protecție, conducerea spitalului CFR din Timisoara spune că, până acum, achizițiile s-au făcut exclusiv din donații sau din bugetul spitalului. Alte instituții nu au trimis vreun fel de echipamente. Actualele stocuri ajung doar pentru câteva zile.

În spital sunt internați 20 de pacienți, în mare parte preluați de unitatea de Boli Infecțioase Victor Babeș, spital destinat exclusiv pacienților cu COVID-19.
 
Spitalul CFR Timișoara este a doua unitate care se confruntă cu demisii în bloc de la izbucnirea epidemiei de COVID-19 în România. 

Luni, personalul secției de Terapie intensivă a spitalului din Orăștie a demisionat în bloc. S-au ridicat și au plecat lăsând pacienții în grija unei singure asistente. Ulterior, cele cinci asistente și infirmiere și-au retras demisiile. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la serviciu și va sta acasă în izolare. Prefectul din județul Hunedoara a făcut solicitare către Ministerul Sănătății pentru a fi detașat un medic de la un alt spital ca să îi suplinească lipsa acestuia.