ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Administrația Trump a protejat profesioniștii din domeniul medical care se opun avorturilor sau procedurilor transgender, de schimbare a sexului, decizia Curții Supreme a hotărât că "oamenii au dreptul de a nu fi discriminați pe bază de sex și de a beneficia de un tratament egal, în conformitate cu legea, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea sexuală", relatează Smart Radio

Măsura va facilita persoanele LGBTQ, care vor putea accesa asistența medicală, fără a mai fi "discriminați". „Misiunea departamentului nostru este de a spori sănătatea și bunăstarea tuturor americanilor, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea sexuală. Toți oamenii au nevoie de acces la serviciile de asistență medicală pentru a repara un os rupt, pentru a-și proteja sănătatea inimii și pentru a depista cancerul. Nimeni nu ar trebui să fie discriminat atunci când caută servicii medicale”, a afirmat Rachel Levine, prima persoană transgender care a devenit ministru adjunct al Sănătății.

Decizia luată de Biden nu este una nouă, ci reinterpretată din epoca Obama, unde spitalele și clinicile erau sancționate dacă refuzau intervențiile chirurgicale pentru schimbarea sexului, printre care se numără tratamentele hormonale sau histerectomiile.

Conservatoarea Terry Schiling , președintele American Principles Project dă de pământ cu noua decizie susținând că "politica anunțată astăzi de HHS nu se referă la„ remedierea unui os rupt” sau „la depistarea cancerului. Nici unui american nu îi era refuzat accesul la aceste tratamente pentru că s-ar fi identificat ca LGBTQ. Mai degrabă, această politică se referă la obligarea spitalelor și a profesioniștilor din domeniul medical să adere la ideologia de stânga în ceea ce privește sexualitatea și genul – și în special să ofere proceduri de schimbare a sexului tuturor persoanelor care o cer, inclusiv copiilor”.

Și consilierul senior al Alliance Defending Freedom, Matt Bowman a reacționat dur după aflarea veștii: „Această acțiune promovează proceduri periculoase pentru minori, amenință să-i oblige pe profesioniștii din domeniul medical să contrazică cele mai bune judecăți medicale cu privire la ceea ce promovează sănătatea pacientului și să-și încalce jurământul”.