ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demonstrații ample sunt anunțate azi în întreaga țară. ActiveNews vă va ține la curent aici cu cele mai importante manifestații. Începem transmisia de azi prin chemările lui Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate și Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului pentru demonstrația de la București, care se va desfășura în Piața Universității cu un marș până la Guvern, în Piața Victoriei, și se va încheia la Parlament, în Parcul Izvor. Vom reveni!

Stare de Libertate, Asociația Calea Neamului, ProDecizii Informate, Bucovina Profundă, Frăția Ortodoxă, Forumul Organizațiilor pentru România și alte ONG-uri - lista rămâne deschisă - au dat publicității un manifest în 10 puncte în care exprimă vocea străzii: Proclamația pentru Libertate. Pe lângă anularea stării de alertă, renunțarea la obligativitatea vaccinării, la adaosurile legii poliției militare și la pașapoartele de vaccinare, cele mai interesante puncte sunt cele despre o nouă lege electorală și convocarea de alegeri anticipate. Citiți aici documentul! VIDEO AICI:

Ora 22:00, protestatarii Stare de Libertate se află în parcul din apropierea Parlamentului și scandează „Li-ber-ta-te!”, „Jos, dictatura!”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Presa mincinoasă, să plece acasă!”, „Pe ploaie și pe furtună, România e mai bună!”. Pompiliu Diplan a anunțat că sâmbăta viitoare va protesta la Digi24 și la Palatul Cotroceni. Tot el a mulțumit celor veniți din provincie: Brăila, Iași, Focșani, Piatra Neamț ș.a.

Protestatatarii au plecat din Piața Victoriei și mărșăluiesc pe străzile Capitalei. Ei strigă „Dacă vă pasă ieșiți din casă!”, „Jos, Iohannis”, „Treceți, batalioane române, Carpații!”, „Li-ber-ta-te!”, „Jos, dictatura!”, „Jos, globalismul!”, „Jos, vaccinarea!”. O mică oprire pentru a taxa presa aservită au făcut în fața sediului B1 TV.

Protestul Stare de Libertate a ajuns în Piața Victoriei. Proteste similare au loc și la Constanța, la Iași și la Deva, potrivit România TV

Ora 19:50 Starea de Libertate a pornit în marș din Piața Universității către Piața Victoriei:

Discursul lui Pompiliu Diplan și al nutriționistului dr. Dumitru Bălan în Piața Universității. Acesta din urmă a propus să fie ținut un moment de reculegere „pentru toți pacienții suferinzi de boli cronice care nu au fost operați în timp util, care nu au fost tratați din cauza Covidului și care au murit, dar și pentru acei pacienți care au fost internați, sedați și intubați împotriva voinței lor și care, în cele din urmă, au ajuns în sacii de plastic. Ei bine, spiritul acestor morți ne bântuie zilele și nopțile, ceea ce a făcut ca noi să ne adunăm aici cu toții”, a spus dr. Bălan.

O participantă în vârstă de la protestele pentru Libertate, care a fost în Piața Universității și în anii 90, a transmis un mesaj de scepticism, combinat cu optimism: „Pentru sufletul meu, pentru conștiința mea sunt aici, dar nu cred că se vor rezolva lucrurile. Suntem la o răscruce de drumuri noi, ca Țară, sunt interese foarte divergente, lumea este într-o stare de derută și, în acest climat de imprevizibilitate, e greu de conturat un destin clar. Punctul de vedere optimist e cel care izvorăște din creștinismul meu și-al românilor: nu poți să fii creștin și să nu fii optimist, să nu speri. Creștinismul e cu partea speranței, a bucuriei și a orizontului frumos. Din punct de vedere creștin, îndrăznesc să sper. Dar, dacă există un optimism, numai la Dumnezeu! De la Dumnezeu eu aștept o minune, dar pe cale rațională eu nu văd soluția astăzi, acum”, a declarat participanta la mișcarea din Piața Universității, de „atunci” și de astăzi.

Pompiului Diplan: Vă așteptăm la București

Sâmbătă ora 13, Piața Universității, avem Unitate pentru Libertate!

Provincia își ia măcar pentru o zi, din nou, buletin de București!

Din întreaga țară, din zecile de orașe în care au avut loc proteste, românii se unesc în Starea de libertate! Dacă dictatura surdă nu a auzit bine vocea oamenilor din Constanța, Brăila, Brașov, Galați, Iași, Timișoara, Cluj, Craiova, pâna la Onești sau Focșani, din toate provinciile noastre istorice, atunci această Voce a întregii Românii, va veni în centrul Bucureștiului! Dăm microfonul provinciei, care va striga alături de frații si surorile din Capitală, unitate pentru libertate!

Haideți oameni buni să ne vedem față către față, toți acei care am mers kilometri în șir în marșuri istovitoare prin orașele noastre, toți acei care nu am obosit să luptăm împotriva dictaturii, toți acei care vrem libertate. Vrem anularea restricțiilor care ne omoară viața noastră de români liberi! Aceasta este revendicarea noastră comună!
Haideți fraților să rupem lanțurile toți împreună!

Începem în Piața Universității, Km. 0 al Luptei! Veniți să vă vadă tot Bucureștiul! Veniți să vă audă bine de tot Arafat, Iohannis, Cîțu, întreaga putere care-și bate joc de noi!

Vrem libertate! Jos dictatura!

Trăiască, trăiască, trăiască si-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească!

Mihai Tîrnoveanu: Capitală este rezervată pentru Moldova, Ardeal și Țara Românească!

Astăzi, sâmbătă, întreaga Capitală este rezervată pentru Moldova, Ardeal și Țara Românească! Toată Provincia va mărșălui pentru Libertate umăr lângă umăr cu bucureștenii! Începem la ora 13. Avem Piața Universității, Piața Victoriei, Palatul Parlamentului cu Parcul Izvor. Starea de Libertate, prin Pompiliu Diplan si confrații lui, a obținut autorizație pentru întreaga manifestare.

Valul imens al protestelor împotriva dictaturii va lua amploare.

Cerem anularea restricțiilor care ne ucid economia națională, viața socială, culturală si religioasă. Cerem respingerea de către parlament a legii vaccinării obligatorii. Repet aceste revendicări, deoarece unii oameni se fac a nu ști care sunt revendicările noastre. Ce este atât de greu de priceput fraților? Într-un cuvânt, vrem Libertate! Iar pentru asta, toate energiile românești se unesc la București. Toți acei bravi români care de o săptămână încoace protestează în fiecare zi în propiile orașe, sunt chemați în Capitală pentru a se uni într-un mare NU spus dictaturii si un mare DA, spus Libertății.

Doamne ajută!