ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Justiție a pus sub acuzare 11 activiști pro-viață care au protestat miercuri în fața unei clinici de avorturi din Tennessee, afirmând că au încălcat legea FACE, potrivit FoxNews.

Potrivit actului de acuzare, activiștii au organizat un eveniment de blocare a unei clinici de avorturi de lângă Nashville la începutul acestui an. Departamentul de Justiție susține că grupul a împiedicat fizic atât angajații clinicii, cât și cel puțin un potențial pacient să intre în clădire la începutul lunii martie. Legea federală FACE Act interzice demonstranților să blocheze accesul la clinicile de avort.

DOJ a acuzat șapte dintre protestatari de „conspirație împotriva drepturilor garantate de legea FACE", printre care Chester Gallagher, 73 de ani; Paul Vaughn, 55 de ani; Heather Idoni, 58 de ani; Calvin Zastrow, 57 de ani; Caroline Davis, 24 de ani; Coleman Boyd, 51 de ani; Dennis Green, 56 de ani.

Cei acuzați de conspirație riscă până la 11 ani de închisoare și o amendă de până la 250.000 de dolari. Cei acuzați de încălcarea Legii FACE riscă până la un an de închisoare și o amendă de până la 10.000 de dolari.

Departamentul de Justiție susține că protestatarii au planificat o „blocadă" la clinica Carafem Health Center și  „au blocat ușile de la intrarea în clinică, împiedicând t un pacient și un angajat să intre".

De asemenea, DOJ afirmă că Boydn unul dintre protestatari a transmis în direct incidentul pe rețelele de socializare și că imaginile au arătat membri ai grupului „„încercând să interacționeze cu o pacientă și însoțitorul ei, în timp ce Boyd spunea audienței sale în direct că pacienta era o „mamă care venea să își ucidă copilul"".

Acuzațiile vin la câteva săptămâni după ce FBI a percheziționat casa unui activist catolic pro-viață din Pennsylvania, susținând că acesta ar fi agresat un bărbat în fața unei clinici de avorturi la începutul acestui an.

Mark Houck, în vârstă de 48 de ani, a fost trezit la 23 septembrie, împreună cu soția și cei 7 copii ai săi, de mai mult de o duzină de agenți FBI prezenți cu mai multe dube în fața casei familiei sale și cu armele scoase.
 
 
În timp ce Departamentul de Justiție al președintelui Biden i-a urmărit agresiv pe activiștii pro-viață, nu a făcut nicio arestare în cele cel puțin 17 incidente de vandalism și incendiere a clinicilor pro-viață comise de grupul radical de avort „Jane's Revenge".
 
 
Houck riscă, de asemenea, 11 ani de închisoare, inclusiv până la trei ani de eliberare supravegheată și amenzi de până la 350.000 de dolari.