ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce liderii UDMR se plâng pe toate vocile in cancelariile occidentale că ungurii din România sunt discriminați, alegerile locale din acest an marchează o premieră post decembristă. În mai multe localități din Covasna, nu candidează decât membrii UDMR. Reprezentanții partidelor mari românești nu există în acest județ.


În 14 localități din județul Covasna doar membri ai UDMR și-au depus candidatura pentru funcțiile de primari.

Președintele formațiunii politice Covasna, Tamas Sandor, a nominalizat, miercuri, localitățile unde UDMR-iștii nu au practic contracandidat. Acestea sunt: Brateș, Brăduț, Cernat, Estelnic, Mereni, Poian, Sânzieni, Comandău, Lemnia, Micfalău, Bățani, Reci, Bodoc și Turia.
"Din punct de vedere juridic nu, dar din punct de vedere politic am câștigat deja alegerile pentru funcțiile de primari în aceste localități”, a spus, sincer, Sandor, scrie DCnews.
 
Nici pentru ședia la Consiliile Locale  lucrurile nu stau altfel. În comunele Bodoc și Mereni, UDMR nu are contracandidat pentru această funcție.
 
Sandor explică această "premieră” în istoria postdecembristă prin faptul că autoritățile locale aflate sub culorile UDMR "și-au făcut bine treaba”, lucrând pentru dezvoltarea comunelor și comunităților locale.

UDMR este partidul care în ultimii ani s-a plâns în mod constant în afara granițelor țării în legătură cu presupuse  încălcări ale drepturilor maghiarilor din România. Liderii UDMR au ajuns să reclame România pentru discriminarea maghiarilor inclusiv la Departamentul de Stat al SUA. Unde au găsit înțelegere. O dovedește cel mai recent raport anual al Departamentului de Stat, in care România este acuzată că discriminează minoritatea maghiară în ceea ce privește posibilitatea de folosire a limbii materne, în special în tribunale și în problemele administrative.