ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat al Departamentului pentru Români de Pretutindeni Gheorghe Cârciu a anunțat marți o nouă sesunea de proiecte menită să consolideze comunitățile de români din jurul granițelor și din lume. Cu acest prilej, acesta a precizat faptul că bugetul destinat finanțării acestui tip de proiecte a crescut de patru ori față de anii precedenți și încurajează românii de pretutindeni să-și înscrie ideile menite să întărească identitatea românească peste hotare, potrivit RTV. 

„Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează astăzi, 28 februarie, Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2023!

Mi-am propus ca Departamentul pentru Românii de Pretutindeni să se implice mai puternic în protejarea și consolidarea identității comunităților românești din afara granițelor. Avem un buget de patru ori mai mare și astăzi lansăm sesiunea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Trebuie și este normal să sprijinim cât mai mult românii de pretutindeni, întrucât cifrele oficiale și neoficiale ne arată fără niciun dubiu că mai avem o Românie în afara granițelor noastre. În toată perioada mandatului meu, îmi doresc să am un dialog sincer, asumat, constructiv cu asociațiile și românii de pretutindeni. Împreună, prin consultări succesive, am construit noul ghid de finanțare. Îi invit pe toți să-l acceseze pentru proiecte care să fie derulate în interesul și pentru întărirea identității românești”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Ghidul de finanțare nerambursabilă 2023 și documentele de interes, în format editabil, sunt disponibile AICI: este comunicatul postat pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Români de Pretutindeni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews