ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recenta dezvăluire de către Departamentul de Securitate Internă al SUA (DHS) a unei inițiative de 1,7 milioane de dolari pentru a promova dezvoltarea portofelelor digitale va ridica semne de întrebare în rândul susținătorilor respectării dreptului la viață privată. În timp ce Direcția pentru știință și tehnologie a DHS prezintă aparent această inițiativă ca fiind "Privacy Preserving Digital Credential Wallets & Verifiers" SVIP Topic Call, diavolul se află în detalii, susține site-ul Reclaim The Net.

Planul este de a utiliza sistemul pentru "călătorii, statutul de imigrare și cetățenie, angajare, statutul de rezidență și multe altele".

O privire asupra anunțului DHS arată că se pune un accent deosebit pe portofelele compatibile cu standardele VCDM (Verifiable Credential Data Model) și DID (Decentralized Identifiers) ale World Wide Web Consortium (W3C).
 
La suprafață, acest lucru poate părea un pas spre standardizare. Cu toate acestea, acest tip de centralizare ar putea crea o monocultură care va accelera, de asemenea, trecerea la ID-uri digitale centralizate - ceea ce ar putea fi întregul plan.

Mai mult, în timp ce DHS susține că acordă prioritate portabilității și interoperabilității acestor portofele, întrebarea cine va deține puterea și controlul asupra acestor standarde centralizate rămâne deschisă la dezbatere.
 
Melissa Oh, director general al SVIP, a lăudat inițiativa, declarând: "Păstrarea confidențialității persoanelor care utilizează portofele digitale pentru a-și stoca acreditările este extrem de importantă pentru a asigura caracterul sigur și confidențial al interacțiunilor lor digitale într-o lume din ce în ce mai interconectată."

Observația lui Mason Clutter, responsabilul principal pentru protecția vieții private al DHS, potrivit căreia această investiție se referă la "elementele de bază" pentru acreditările digitale care protejează confidențialitatea și prezintă angajamentul departamentului față de confidențialitate ca fiind exemplar, ridică semne de întrebare.

Simpla alocare de bani pentru tehnologie nu este un glonț de argint pentru problema cu multiple fațete a confidențialității, mai ales atunci când sistemele digitale de identificare sunt considerate în sine ca fiind în cele din urmă antitetice pentru confidențialitate.

Anunțul făcut de DHS include, de asemenea, dezvoltarea de instrumente de verificare bazate pe software pentru dispozitive mobile, concepute pentru a gestiona acreditările DHS. Acest lucru ridică preocupări suplimentare cu privire la potențialele utilizări abuzive și capacități de supraveghere, în special având în vedere implicarea guvernului.

În concluzie, în timp ce inițiativa de 1,7 milioane de dolari a DHS este comercializată ca un pas de pionierat în direcția portofelelor digitale, perspectivele critice justifică o examinare și mai riguroasă a execuției și implicațiilor acesteia. Este esențial să ne asigurăm că, în urmărirea progreselor tehnologice, nu sacrificăm din greșeală chiar intimitatea și securitatea pe care încercăm să le protejăm.