ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un apel lansat către ministrul Justiției și directorului SRI, deputatul PSD Cătălin Rădulescu cere publicarea numelor magistraților care au colaborat în anchete cu ofițerii Serviciului Român de Informații. De asemenea, parlamentarul îi cere președintelui să denunțe public protocoalele unor instituții ale statului cu SRI. Rădulescu spune că  „prin revocarea doamnei Kovesi nu înseamnă că am făcut ceva, nu am făcut absolut nimic, pentru că va fi înlocuită o persoană cu altă persoană, sistemul este același”, potrivit cotidianul.ro

„Îi cer președintelui Iohannis să denunțe public protocoalele încheiate între SRI și instituții ale statului, să se dezică de acestea, să denunțe public toate interceptările ilegale pe siguranță națională și să denunțe public echipele mixte care au participat împreună cu judecătorii la judecarea, anchetarea și condamnarea oamenilor nevinovați. În caz contrar, dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel și continuă nerespectarea Constituției și atunci cer colegilor și coaliției ca să continuăm cu cererea de suspendare. Adică să luăm în lucru și în gândirea noastră rapid continuarea deciziei de suspendare a președintelui României", a spus Rădulescu.

În plus, deputatul PSD le cere ministrului Justiției și directorului SRI, Eduard Hellvig, să solicite instituțiilor să facă publică lista procurorilor și judecătorilor care au colaborat cu SRI. O altă solicitare care va fi depusă marți de Cătălin Rădulescu este adresată DIICOT-ului, prin care instituției să se dezică de procurorul Horodniceanu.