ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



USR și PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ le-a admis vineri seară contestația la decizia BEC care interzicea participarea alianței celor două partide la scrutin.  ICCJ a acceptat contestația celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia a fost luată în urma deciziei lui Nicușor Dan de a se reînscrie în USR, ca soluție de a salva alianța.

În semn de omagiu pentru gestul lui Nicușor Dan un deputat USR publică un mesaj de mulțumire care l-ar fi făcut invidios și pe Nicolae Ceaușescu. Semn că limba de lemn are trecere și în democrație, nu doar în comunism, scrie antena3.ro

Surescitat de revenirea lui Nicușor Dan în USR pentru a facilita validarea de către instanță a Alianței USR-PLUS în cursa pentru alegerile europarlamentare, Mihai Goțiu a făcut un laudatio la adresa fostului lider USB demn de „epoca de tristă amintire”.

„MULȚUMIM, NICUȘOR DAN! Un gest pentru istorie și pentru schimbarea României

Adevăratul caracter al unui om îl afli în momentele critice. O dată în plus, Nicușor Dan a dat dovadă de RESPONSABILITATE și GENEROZITATE, lucruri atât de rare în rândul liderilor politici autohtoni.

Revenirea (sper că nu doar de scurtă durată în USR), pentru a oferi o șansă suplimentară Alianței USR – PLUS să câștige contestația la Înalta Curte de Casați și Justiție (ÎCCJ) pentru înscrierea în cursa pentru europarlamentare e un gest rarisim la noi în politică: să faci ceva în interesul cetățenilor fără să negociezi ori să pretinzi vreun avantaj pentru tine. Cu atât mai mult cu cât ar fi existat suficiente motive și justificări personale pentru a nu face un astfel de demers.

Dincolo de cât de mult a contat sau nu a contat semnătura lui în decizia ÎCCJ, care a dat câștig de cauză Alianței USR – PLUS, ceea ce a făcut Nicușor Dan e un gest care va rămâne în istoria politicii contemporane, iar cei care am trăit la maxim emoțiile acestor zile ni-l vom aminti și-l vom povesti mult timp de acum înainte.

Nu Alianța USR – PLUS a fost salvată de Nicușor Dan prin gestul lui, ci încrederea că România poate fi schimbată în bine!", scrie Goțiu.