ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților din SUA, condusă de parlamentari „democrați” din tabăra lui Joe Biden, a votat, marți seară, pentru a aproba un proiect de lege privind un ajutor umanitar și militar de circa 40 de miliarde de dolari acordat Ucrainei pentru ca aceasta să se apere de invazia rusească, potrivit ȘpS

Măsura trebuie acum să treacă de Senat, înainte de a putea ajunge la președintele Joe Biden pentru promulgare.

Chuck Schumer, liderul majorității din Senat, a afirmat, anterior în cursul zilei de marți, că, după ce Camera aprobă pachetul legislativ, Senatul „se va mișca rapid” pentru a trece măsura și a o trimite pe biroul lui Biden.

Ajutorul pentru Ucraina a fost o rară ocazie de consens bipartit la Capitol Hill, taberele adverse ale „democraților” și „republicanilor” unindu-și în mare parte forțele pentru a susține apelul de a ajuta Ucraina împotriva Rusiei. Consensul în America nu este doar rar întâlnit, ci, atunci când are loc, poate ridica semne de întrebare. Americanii nu sunt atât de disciplinați pentru a forma unanimitățile pe care, în Europa, Ursula von der Leyen ar vrea să le considere de la sine înțelese prin tratat.

Deputații americani au făcut public textul proiectului de lege în ziua dinaintea votului Camerei. Inițiativa legislativă aprobată de Cameră asigură fonduri pentru o listă lungă de priorități, inclusiv asistență militară și umanitară.

Proiectul prevede și o creștere a alocării de fonduri pentru retrageri ale președintelui, de la 5 miliarde, cât a cerut inițial Administrația Biden, la 11 miliarde. Fondurile pentru retrageri ale președintelui permit administrației să trimită echipament militar și arme din stocul SUA. Aceasta a fost una dintre căile principale prin care administrația a oferit ucrainenilor rapid echipament militar, în cele 75 de zile de la începutul invaziei declanșate de Rusia.