ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) răspunde atacurilor recente la adresa Bisericii, proferate de voci din zona USR, explicând în postarea publicată joi pe pagina lui de Facebook că a devenit o practică recurentă ca extremiștii anti-creștini să profite de evenimente nefaste, cu impact emoțional, pentru a arunca cu pietre în Ortodoxie.   

„Nero credea că Roma a fost incendiată de creștini. Astăzi, moraliștii de doi bani ai secularismului agresiv si deontolog, urmașii lui Marx, Gramsci și Marcuse, asemeni dementului care conducea Roma acum două mii de ani încearcă să asocieze, complet aberant, răspândirea epidemiei de coronavirus provenită din China nici mai mult și nici mai puțin decât cu practicile religioase creștine. Este o apucatură recurentă, de vreo 4-5 ani, aceea ca toți extremiștii anti-creștini, mulți dintre ei cu trecere la o anumită parte a mass-mediei secular-globaliste, să arunce cu pietre în Biserica Ortodoxă Română și în alte culte creștine de la noi din Țară, atunci cand are loc un eveniment dureros, nefast ori cu impact emoțional puternic în rândul oamenilor. Este incorect politic, aici în lumea occidentală, să critici propaganda guvernului comunist chinez, să vorbesti de obiceiurile alimentare foarte dubioase din unele țări din Asia ori să ceri restricții la propriile tale granițe! Însă este foarte corect politic să țintești, exact precum în totalitarismul comunist, pe creștini drept cauza a celor mai deplasate probleme și vector de înapoiere către evul mediu, din calea "viitorului luminos" al "lumii noi" tehnolatre, materialiste și lipsite de omenia și de bunul-simț care au definit creștinul din toate timpurile și din toate locurile! Biserica nu este țapul ispășitor adus în piața publică spre lapidare de către tot felul de ingrați amorali și fără Dumnezeu, Biserica Ortodoxă Română este ceea ce Mihai Eminescu denumea drept "maica neamului românesc"; nu în ultimul rând, Biserica nu este doar o clădire ori nu este doar clerul, Biserica suntem noi toți cei care ne împărtășim cu Sfânta Euharistie primind Trupul și Sângele Mântuitorului care a eliberat lumea!!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe (PNL), joi, pe pagina lui de social media

Cu câteva zile în urmă, selectând din context o parte din sfaturile adresate credincioșilor de episcopul ortodox român al Italiei, useristul Andrei Caramitru a ironizat Sfintele Taine ale Bisericii precum Împărtășirea sau Maslul și s-a pronunțat pentru închiderea lăcașurilor de cult pe durata epidemiei de coronavrus, de ca și cum bisericile ar fi singurele adunări publice cu potențial de risc sau creștinii ar fi persoane cu igienă precară. Discriminarea împotriva creștinilor a devenit în ultima vreme limbaj comun în zona așa-zis progresistă, adepții căreia îi consideră pe oamenii religioși ca fiind inferiori din punct de vedere intelectual sau social, încercând să insinueze că practicile religioase ar prezenta un „pericol” public.  
 
Ulterior, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române l-a făcut „profund incult din punct de vedere religios” pe Caramitru Jr. și a subliniat că „Biserica Ortodoxă Română a avut și are constant în contextul unor situații sociale grave, în care sănătatea publică este amenințată, o poziție subînțeles fondată pe discernământ și ferm orientată spre edificarea credincioșilor ei în legătură cu recomandările autorităților abilitate ale statului, dar, firește, și cu reamintirea limpede a învățăturii creștine despre boală și sănătate. În acest context, mesajul recent al episcopului Siluan al Italiei este unul clarisim în ambele sale registre: social și duhovnicesc: ierarhul a îndemnat înțelept la respectarea regulilor medicale emise de instituțiile medicale, dar, în mod firesc, și la rugăciune pentru cei contaminați, pentru familiile lor și pentru toate persoanele implicate în îngrijirea bolnavilor”.