ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Daniel Gheorghe consideră că preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România pe data de 10 ianuarie, dată la care, în  1475, Ștefan cel Mare dădea Bătălia de la Podul Înalt, cea mai mare biruință a creștinilor în fața unei armate islamice, este un simbol. De aceea, spune deputatul într-o postare pe Facebook, acesta ar trebui să fie semnalul că „a venit timpul pentru o trezire națională sănătoasă.”

„Faptul că România preia președinția Consiliului Uniunii Europene, pe 10 ianuarie, ziua în care Ștefan cel Mare i-a învins pe turci în marea bătălie de la Podul Înalt reprezintă un simbol. Ștefan cel Mare al Moldovei, supranumit de Papa de la Roma, Sixt al-IV-lea, drept "atlet al lui Hristos", la 10 ianuarie 1475, a salvat Europa de la ocupația otomană și a dovedit lumii întregi valentele de apărători ai creștinătății și ai civilizației europene, pe care noi, românii, le avem prin destinul nostru. Această suprapunere este un semnal al faptului că a venit timpul pentru o trezire națională sănătoasă și dovedește din nou legătura de complementaritate adâncă dintre patriotismul românesc și vocația din naștere europeana a acestui popor”, a scris Daniel Gheorghe.
 
România marchează, joi seara, preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român, la care vor fi prezenți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk și premierul Viorica Dăncilă.