ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Daniel Gheorghe a postat vineri pe social media mai multe mesaje critice la adresa agendei progresiste promovate de unii dintre liberali (atât din PNL, cât și din ALDE -n.r.) și de membrii noului partid autoproclamat de centru-dreapta.
 
Deputatul liberal a criticat graba, risipa și limitarea libertății în adoptarea cardului electronic de identitate și s-a arătat împotriva legalizării consumului de droguri. Totodată, Daniel Gheorghe a dat o replică progresiștilor care disprețuiesc eroii naționali de talia scriitorului Mihai Eminescu, „Românul la superlativ”, cum îl numește el.

„Nu înțeleg de ce Ministerul de Interne se grăbește să arunce banii și așa puțini de care beneficiază pe "buletine" cu cip implantat în cartea de identitate si cu amprentă digitală. Situația în care PSD a lăsat institutiile din cadrul MAI este cel puțin precară lucru vizibil și în starea posturilor de poliție din mediul rural ori a logisticii mult rămase în urmă de care beneficiază instituțiile de ordine publică din România. Nu fac alte speculații, dar cred că libertatea individuală este sfântă iar fiecare om are dreptul să aleagă dacă dorește ori nu carte de identitate cu cip. În rest rămân la ideea că atunci când ai noroiul până peste glezne nu te apuci să-ți cumperi drona! Și încă ceva: nu ne dă nimeni afară din Europa dacă nu ne băgăm mijloace electronice de recunoaștere în cărțile de identitate!”, a scris Daniel Gheorghe pe Facebook vineri seară.

Într-o postare anterioară, deputatul PNL își arăta dezacordul față de o altă temă sensibilă, adusă tot mai des și insistent în atenția opiniei publice.

„Acceptabilitatea socială a consumului de droguri și toleranța față de această purtare deviantă distruge vieți, otrăvește suflete și dărâmă țări întregi”, a scris Daniel Gheorghe vineri pe Facebook.

„Vă întrebați de ce "oamenii noi" sunt deranjați de Eminescu și de ce unii cred că "a progresa" înseamnă să ne lepădăm de Eminescu. Nu este deloc greu de ghicit. Pe cei care urăsc Poporul Român și doresc a-l umili și minimaliza constant îi doare să știe că unul dintre marile genii ale omenirii a fost dat de acest pământ românesc. Trufia și snobismul celui fără de rădăcini care trăiește din supra-stima de sine, din auto-dispreț ori chiar din anti-românism se lovește de un zid precum zidurile sfintelor mănăstiri ridicate de domni și voievozi atunci când se întâlnește cu Românul la superlativ care a arătat partea frumoasă și bună a neamului nostru dintr-o perspectivă universală. Așadar să citim, să recitim și să recităm din opera lui Mihai Eminescu, iar cuvintele și chipul său să ne stea mereu in suflete și în minți! A păstra moștenirea de-a pururea vie și roditoare a cuvintelor lui Mihai Eminescu ne rămâne drept un nobil act de rezistență națională !”, a mai scris deputatul liberal în zorii zilei de vineri, în replică la reflectarea mediatică a Zilei Culturii Naționale, sărbătorite miercuri, când s-au marcat 170 de ani de la nașterea scriitorului Mihai Eminescu.