ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boicotul mediatic la care este supus Referendumul pentru familie și acuzațiile unor reprezentanți ai opoziției care curg în ultimele luni la adresa acestui demers, catalogat drept „populist” sau instrument de campanie electorală al puterii, l-au făcut pe deputatul liberal Daniel Gheorghe să compare ceea ce se întâmplă azi, în Anul Centenarului, cu modul în care au înțeles și trăit românii momentul istoric de la 1918. Pentru că, atunci, spre deosebire de acum, „românii au ales să fie români și să își facă, cu maximum de credință și spirit de sacrificiu, datoria pentru țara lor”, scrie deputatul PNL într-o postare pe Facebook. Și pentru că în urmă cu 100 de ani, s-a trecut peste orgolii stupide și mândrie de sine, peste rivalități politice sau de ordin religios. Altfel arată tabloul azi în România, unde, spune Daniel Gheorghe, în cazul Referendumului care va fi organizat pe 7 octombrie, propaganda agresivă susține  spune că  este un demers al coaliției politice aflate la putere. Este 2o diversiune perfidă care reia mentalul dezbinator al ideologiei marxist-leniniste băgate pe gatul românilor de ocupantul sovietic”, concluzionează deputatul liberal.

Prezentăm mai jos textul integral:

„În curând vom sărbători o sută de ani de la Marea Unire. Atunci eram în plin război. Cum ar fi fost oare să refuzăm Basarabia pe motiv că era Marghiloman prim ministru ? Ori cum ar fi fost ca Brătianu să îl sape pe Averescu, pentru care nu avea nicio simpatie, iar România să nu poată evita o pace și mai dezastruoasă cu germanii decât cea de la Buftea - București? Cum ar fi fost ca naționalii ardeleni conduși Maniu să spună că ei nu doresc să colaboreze cu social-democrații din Transilvania pentru a face Marea Unire, pe nu știu ce motive ideologice ? Ori cum ar fi fost ca ortodoxul Miron Cristea să refuze să slujească alături de catolicul Iuliu Hossu, la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918? Ori de ce oare înalți ofițeri conservatori ai armatei române au ascultat, începând cu vara anului 1916, ordinele guvernului liberal condus de Ion I.C. Brătianu? Nu era mai "cool" sa facem cu toții pe deștepții la 1918 și sa se aleagă praful de România pe criterii generate de orgolii stupide și mândrie de sine ? Nu, românii au ales să fie români și sa își facă, cu maximum de credință și spirit de sacrificiu, datoria pentru țara lor ! Unirea a fost a tuturor românilor iar nu realizată pe persoană fizică! La fel și cu Referendumul constituțional, acesta fiind un act legitim al românilor iar propaganda asta agresivă care ne spune că ar fi de fapt al coaliției politice aflate la putere este o diversiune perfidă care reia mentalul dezbinator al ideologiei marxist-leniniste băgate pe gatul românilor de ocupantul sovietic; ne confruntam în fapt cu un fel lupta de clasa care folosește exact același motor pe care comuniștii l-au activat la naționalizare, cooperativizare și la marile epurări judiciare - ura față de celalalt, invidia ca dogma, frica de democrație și dialog și nu în ultimul rand aceasta mincinoasă formă de maniheism radicalist social pe care se construiește lupta de clasă ! Bolșevismul trăiește, doar că se îmbracă viu colorat, nu mai este gri ci cosmopolit și a învățat bine lecția auto-declararii drept "elita", o falsă elită a revoluției culturale neo-marxiste care nu cunoaște nuanțe, jonglează cu măsuri duble și detestă minimul bun simț !”