ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spațiul public și online a fost invadat în ultimele zile, după decizia CCR privind decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, de o  serie de comentarii conform cărora președintele Iohannis ar trebui să declanșeze un referendum pentru a tranșa asupra continuării luptei împotriva corupției. De la politicieni ai opoziției până la jurnaliști aflați pe baricadele justiției, Iohannis este chemat, cu riscul de a-și periclita funcția, să anunțe un referendum menit să o salveze pe șefa DNA. 


Într-un comentariu postat pe Facebook, deputatul liberal Daniel Gheorghe spune că este de acord cu un referendum pe tema justiției. Dacă mai întâi se va face referendumul pentru Familie, așa cum au cerut trei milioane de români.

„Sunt de acord cu referendumul consultativ pe tema Justiției, dar mai întâi să-l facem pe cel pentru Familie! Dacă spunem că ne întoarcem la popor, avem datoria de a nu fi ipocriți și a respecta cererea pentru vot popular deliberativ formulată în temeiul legii și Constituției de către peste 3.000.000 de români! Personal mai întâi doresc să particip la Referendumul constituțional pentru Familie, iar apoi mă prezint și la Referendumul consultativ pe tema Justiției, exclusiv în ordinea asta!”, a scris deputatul PNL pe Facebook.