Spațiul public și online a fost invadat în ultimele zile, după decizia CCR privind decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, de o  serie de comentarii conform cărora președintele Iohannis ar trebui să declanșeze un referendum pentru a tranșa asupra continuării luptei împotriva corupției. De la politicieni ai opoziției până la jurnaliști aflați pe baricadele justiției, Iohannis este chemat, cu riscul de a-și periclita funcția, să anunțe un referendum menit să o salveze pe șefa DNA. 


Într-un comentariu postat pe Facebook, deputatul liberal Daniel Gheorghe spune că este de acord cu un referendum pe tema justiției. Dacă mai întâi se va face referendumul pentru Familie, așa cum au cerut trei milioane de români.

„Sunt de acord cu referendumul consultativ pe tema Justiției, dar mai întâi să-l facem pe cel pentru Familie! Dacă spunem că ne întoarcem la popor, avem datoria de a nu fi ipocriți și a respecta cererea pentru vot popular deliberativ formulată în temeiul legii și Constituției de către peste 3.000.000 de români! Personal mai întâi doresc să particip la Referendumul constituțional pentru Familie, iar apoi mă prezint și la Referendumul consultativ pe tema Justiției, exclusiv în ordinea asta!”, a scris deputatul PNL pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews