ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Atitudinea ofensatoare pe care oficialul austriac, Sebastian Kurz, a avut-o astăzi la adresa României trebuie văzută de clasa noastră politică drept o urmare a lipsei de coloană vertebrală în politica externă și nu în ultimul rând o consecință reală a lipsei de responsabilitate a statului român în fața unor mari companii din Austria care dețin, de ani buni, active strategice în România, susține deputatul liberal Daniel Gheorghe, comentând vizita pe care cancelarul Austriei a făcut-o, făcut, vineri, la București. Și în cadrul căreia a criticat voalat „evoluțiile negative ale statului de drept”, dar și politicile fiscale din România. 

„Și dacă demnitarul austriac și-a tot permis să își dea cu părerea asupra unor chestiuni care nu îl privesc și în care părerea lui merită a fi deplin ignorată, precum statul de drept și politicile financiare din România, eu personal aș veni cu o propunere: să exportam în Austria legislația din România în materie de conflict de interese și combaterea corupției și să importăm de acolo cotele actualizate în cursul euro al zilei de taxare a sectorului bancar și a celui energetic, pornind cu companiile din gaze și petrol! Și era să uit un alt lucru bun: legislația din Austria privind protecția pădurilor!”, a scris deputatul liberal pe Facebook.
https://www.facebook.com/daniel.gheorghe.374549

Prezent la București exact în ziua în care Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind măsurile fiscale, cancelarul Kurz a declarat chiar că își face griji pentru economia românească și a sugerat că marile firme austriece care au afaceri în România, cum ar fi OMV sau Erste Bank, ar putea pleca din țara noastră. De altfel, printre primele companii care au criticat Ordonanța Guvernului privind măsurile fiscale s-a numărat OMV Petrom. Austriecii de la OMV spun că proiectul ordonanței de urgență cu privire la noile măsuri fiscale va avea un puternic impact negativ asupra sectorului energetic din România: asupra securității energetice, asupra locurilor de muncă și investițiilor.