ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul liberal Daniel Gheorghe a comentat pe Facebook includerea sa, alături de Călin Marincuș, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu și de telogul Radu Preda, pe o „listă neagră” alcătuită de Departamentul de Stat în cel mai recent raport privind libertatea religioasă în România. Diplomația americană citează în acest document, care incriminează Biserica Ortodoxă Română, „mass-media, ong-uri și asociații de părinți” care consideră că procentul de peste 90% de copii înscriși la ora de religie se datorează „manipulării și presiunilor din partea Bisericii Ortodoxe Române”. 
 
Daniel Gheorghe scrie pe contul său că a fost inclus pe această listă pentru că a declarat că Biserica Ortodoxă este coloana vertebrală a națiunii române și se întreabă cum vede Mike Pompeo, șeful diplomației americne,  „un creștin asumat,  propaganda secularistă, demnă de ani sovietizării, pe care o practică subordonații săi”.


Acesta este texul postat de deputatul PNL:

„Da, am fost nominalizat în raportul departamentului de stat al SUA pentru libertate religioasă! Nu pentru că sunt membru în grupul internațional interparlamentar pentru libertate religioasă, ci pentru că am numit Biserica Ortodoxa drept coloană vertebrală a națiunii române! Sunt curios dacă secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, un creștin asumat, este la curent cu propaganda secularista, demnă de ani sovietizarii, pe care o practică subordonații săi!? Mă gândesc ce ar spune astăzi despre Mihai Eminescu, cel care numea Biserica Ortodoxă drept "maica neamului românesc", l-ar reclama la CNCD ori i-ar face vreun dosar? Cât despre mine, iau acest mesaj politic drept un îndemn spre a merge înainte pe calea valorilor național-identitare! Păi, în concluzie, parafrazând pe Donald Trump, atât vă spun : "let's make România great again"! ;)„