ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi acuzații în dosarul medicului Lucan. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care l-a denunțat pe chirurg, a ajuns miercuri la DIICOT să își extindă plângerea. Mihai Lucan este acuzat de procurorii antimafia că, vreme de 11 ani, ar fi devalizat Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Emanuel Ungureanu a declarat la ieșirea de la DIICOT, că face un apel la procurorul general al României pentru a verifica întreg sistemul medical din România. Ungureanu susține că Lucan ar fi fost ajutat, menționând numele lui Emil Boc, a cărui anchetare a cerut-o, dar și a ministrului Florian Bodog.

„Le-am adus procurorilor informații suplimentare. Sunt foarte multe de zis în legătură cu suspiciunile de mită. Profesorul Lucan lua mita și din aerul din Institut (Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj - n. red.). De la lifturile comandate în instituție, tonomatul de cafea...mita venea de oriunde. Și prin firmele de farmacie care au plătit așa zise contracte de sponsorizare - erau mită mascată. S-a schimbat și imunosupresia la sute de pacienți, pentru ca o anumită companie care furniza un anumit medicament să fie scoasă din joc”, a mai spus Ungureanu.

„Descoperim o țară în care trăim care este coordonată de rețele tip mafiot, care cuprind medici, procurori, judecători, oameni din SRI, cu complicitatea unor alți doctori care știu că în sute de clinici din România pacienții sunt direcțonați de la Stat, la Privat. Bolnavii sunt jecmăniți de bani. Fac apel la procurorul general al României, România este plină de Lucani, trebuie să mobilizeze parchetele județene și să vadă cât de frecventă este această practică a jafului banului public. (...) Ministrul Sănătății are legătură cu Lucan. Domnul Bodog a făcut în așa fel ca acele controale, care veneau de la Ministerul Sănătății în echipă mixtă cu Casa de Asigurări București, să fie moi, să nu se descopere lucruri. Lucrurile sunt de o evidență fantastică.”, a declarat Emanuel Ungureanu. 

Ungureanu a mai afirmat că între familia Lucan și ministrul Florian Bodog există „legături foarte vechi, printr-o relație de naș, legături care datează din 2007”.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, ministrul Bodog a negat însă aceste acuzații.

„Eu nu știu să existe trafic de organe în România. Nu mi s-a adus la cunoștință așa ceva. Ultima dată când am discutat cu colegii de la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj m-au asigurat de toată cooperarea și toată transparența. Iar aceste afrmații pe care le face domnul Ungureanu vin doar să mai adauge un cui la sicriul transplantului din România”, a spus Florian Bodog, citat de ziare.com.

Vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu afirma săptămâna trecută că i se pare ”strigător la cer” că nimeni nu pare să cerceteze acuzațiile de trafic de organe și de luare de mită pe care le-a făcut în calitate de deputat, în mod public, la adresa lui Mihai Lucan.
 
Potrivit acestuia, trei medici susțin că Mihai Lucan a pus în pericol viața unui pacient ca să se răzbune pe doctorul Mihai Suciu, de la ICUTR Cluj, care ar fi vrut să depună un denunț împotriva sa, dar nicio instituție a statului nu intervine.

Mihai Lucan a fost reținut săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul București hotărând să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews