ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul liberal Daniel Gheorghe a postat pe Facebook un mesaj în care a relatat cum decurg dezbaterile pe legea privind protecția animalelor și încercarea unor asociații de a legaliza zoofilia.

„Astăzi, într-o scurtă discuție în liftul de la Parlament, un distins domn care tocmai fusese la o dezbatere cu privire la legea pentru protecția animalelor mi-a spus ceva foarte interesant. În discuțiile care au avut loc în comisii, se pare că există mare reticență din partea decidenților față de o posibilă condamnare a zoofiliei. Ba chiar, niște reprezentanți ai nu știu căror asociații ar fi fost foarte vocali la adresa acestei idei. Deci, pentru unii, se profilează „dreptul la zoofilie” desprins dintr-o viitoare materie de studiu universitar care poate se va chema ceva de genul "oaia din perspectiva gender equality"!”, a scris deputatul PNL.
 
Dacă Danemarca a interzis zoofilia, în 2015, Canada a decis anul trecut să legalizeze actele sexuale cu animale,  „atâta vreme cât nu există penetrare între cele două părți”. 

De asemenea, Guvernul german anunța că vrea să interzică zoofilia, ca un amendament la legea de protecție a animalelor, dar se luptă cu reacția negativă a comunității de zoofili germani, care conform estimărilor oficiale depășește 100.000 de persoane. 
 
În România, unul dintre cei mai cunoscuți magistrați, judecătorul Cristi Dănileț,  fost membru în  CSM, spunea, într-o conversație pe Facebook că este de acord cu legalizarea zoofiliei, cu condiția ca animalul să nu țipe.