ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmația lui Adrian Papahagi, conform căreia și-ar dori „cu ardoare Statele U nite ale Europei” nu a rămas fără reacții. Cea mai puternică a venit din partea deputatului PNL Daniel Gheorghe, care susține că „Europa națiunilor este singura formă de construcție europeană în care ne putem regăsi cu adevărat”, și nu  Statele Unite ale Europei, concept în care oamenii își pierd identitatea.

„Armata europeană, SUE ori Europa în,,mai multe viteze,, sunt aberații pe care avem obligația să nu le acceptăm sub nicio formă”, a scris deputatul liberal pe Facebook.

„Aceste idei sunt total contrare nevoilor pe care le întâlnim în statele UE. Ba, mai mult,  constituirea unei armate europene în acest moment ar putea deveni o contrapondere și un competitor lipsit de orice necesitate în fața NATO.

Nu cred că o integrare excesivă, birocratizată, ideologizată, așa cum gândesc unele minți înfierbântate ale neocorporatismului sau ale neomarxismului de tip nou, al corectitudinii politice și al ideologiei de gen, poate fi benefică României și întregii construcții europene.

Comunitatea europeană, atunci când a fost creată, a fost gândită de niște oameni care aveau valori creștine, liberale, conservatoare, social-democrate, nu de niște oameni care gîndesc această UE în perspectiva unui totalitarism, globalist, nihilist, anti-creștin și secularizat.

Nu cred într-o astfel de Europă și resping orice proiect de concentrare a puterii la Bruxelles și de creștere a gradului de integrare într-un sistem foarte bine ierarhizat, ultradisciplinat și ierarhizat până în măduva oaselor.

Avem nevoie de o Europă a libertății, care să aducă împreună națiunile, țări suverane, care să poată conlucra la un nivel superior celui național pe o serie de teme fundamentale. Și nu de Statele Unite ale Europei, în care să ne pierdem toți identitatea, în care să uităm cine suntem și în care să trăim într-un fel de supă amorfă, în care oricine poate să-și impună oricând o formă de ideologie care distruge personalitatea și eul cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe om.

Dorim o Europă a națiunilor, nicidecum o Europă federală sau o armată europeană care să servească intereselor Moscovei și nicidecum o Europă secularizată, a ideologiilor de gen și a tuturor experimentelor post-moderne, ci o Europă creștină, a națiunilor libere și demne”, susține deputatul liberal.