ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, a declarat sâmbătă la Reghin că migrația trebuie controlată, dar problema noului val de refugiați extracomunitari trebuie tratată cu moderație. El a explicat că nu este adeptul deschiderii granițelor, însă nici nu este împotriva primirii imigranților în România, potrivit Agerpres.

„Dacă mă întrebați personal, în momentul în care vorbim de migrație, aceasta trebuie să fie, până la urmă, o migrație controlată. Nu sunt adeptul deschiderii granițelor de dragul deschiderii granițelor, dar nici nu sunt un om îngust care spune că nu trebuie să primim migranți că sunt de altă culoare a pielii sau de altă etnie sau altă religie. Nu, trebuie să fim moderați, trebuie să vedem dacă putem integra acei migranți, unde-i putem integra, astfel încât acei migranți să devină într-adevăr europeni, să-și găsească un loc de muncă și să se integreze în societate. Pentru că scopul nostru este să integrăm și să europenizăm fiecare cetățean al Europei: să muncească, să-și crească copilul, nu să creăm probleme sociale sau să generăm probleme sociale”, a răspuns Robert Sighiartău, la întrebarea despre ce poziție are față de noul val de imigranți extracomunitari care se îndreaptă din Turcia spre Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, deputatul liberal a subliniat că politica externă este răspunderea președintelui României, care „va lua cele mai bune decizii în privința migrației”.

În calitate de secretar general al PNL, Robert Sighiartău a participat, sâmbătă seara, la anunțarea candidatului liberalilor la Primăria municipiului Reghin, Gabriel Toncean, în prezent președinte al Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF). La eveniment au mai fost prezenți ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul interimar al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.