ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Informația a fost confirmată pentru Agerpres de reprezentanți ai Biroului de Presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În urmă cu două zile Cătălin Rădulescu declara, într-un interviu publicat de Adevărul, că și-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluția din 1989 și e pregătit să o folosească din nou.

„Eu arma cu care am tras la Revoluție mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o țin acasă ca și armă de panoplie. Am certificat de colecționar, nu o să mi-o ia nimeni în viața vieților și o țin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul asta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat”, declara deputatul.

De asemenea, marți, într-o postare pe pagina web, IPJ Argeș anunța că s-a autosesizat și că verifica declarațiile lui Cătălin Rădulescu: „Referitor la declarațiile apărute în spațiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor cu modificările și completările ulterioare”.

În același interviu, Cătălin Rădulescu spune că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui înfruntați cu tunuri de apă: „Pentru ce se mai duc oamenii în Piață Victoriei acum și de ce noi nu ieșim împotrivă lor cu tunurile cu apa dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. Nu poți în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea că proștii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieșit pentru nicio ordonanța. Au fost scoși în stradă și manipulați groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. Mulți ies în stradă la orice e dat pe Facebook și au fost aduși de la multinaționale".  

Foto: Adevărul