ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Codruța Koveși mai are de așteptat, o decizie in privința candidaturii sale la șefia Parchetului European urmând să aibă loc abia după luna mai. Negocierile pentru șefia Parchetului European au fost anulate, iar decizia cu privire la persoana care va ocupa această funcție va fi lăsată, cel mai probabil, pe umerii viitorului Parlament European.

„Delegația PE a decis să nu aibă încă o rundă de discuții cu Consiliul, ceea ce înseamnă că tratativele s-au încheiat fără niciun acord. Îi va reveni noului Parlament să decidă cum dorește să procedeze. Noii membri ai Parlamentului European ar putea începe procedura de la zero sau ar putea continua negocierile pe baza mandatului actual'”, a declarat miercuri pentru Agerpres un ofițer de presă al Parlamentului European.

Reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliului UE au avut trei runde de negocieri - în 20 martie, 27 martie și 4 aprilie.

În reuniunea din 4 aprilie, echipa de negociere a Parlamentului European a reiterat că Laura Codruța Kovesi rămâne candidatul preferat al instituției pentru a deveni primul procuror-șef al noului Parchet European și a cerut Consiliului să-și reconsidere poziția.

De partea lor, negociatorii Consiliului UE au reiterat sprijinul puternic pentru candidatul francez, Jean-Francois Bohnert, și au propus ca viitoarea rundă de discuții privind desemnarea procurorului-șef european, să se amâne pentru 12 aprilie, din cauza reuniunii extraordinare din 10 aprilie a Consiliului European dedicate Brexitului.