Laura Codruța Koveși mai are de așteptat, o decizie in privința candidaturii sale la șefia Parchetului European urmând să aibă loc abia după luna mai. Negocierile pentru șefia Parchetului European au fost anulate, iar decizia cu privire la persoana care va ocupa această funcție va fi lăsată, cel mai probabil, pe umerii viitorului Parlament European.

„Delegația PE a decis să nu aibă încă o rundă de discuții cu Consiliul, ceea ce înseamnă că tratativele s-au încheiat fără niciun acord. Îi va reveni noului Parlament să decidă cum dorește să procedeze. Noii membri ai Parlamentului European ar putea începe procedura de la zero sau ar putea continua negocierile pe baza mandatului actual'”, a declarat miercuri pentru Agerpres un ofițer de presă al Parlamentului European.

Reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliului UE au avut trei runde de negocieri - în 20 martie, 27 martie și 4 aprilie.

În reuniunea din 4 aprilie, echipa de negociere a Parlamentului European a reiterat că Laura Codruța Kovesi rămâne candidatul preferat al instituției pentru a deveni primul procuror-șef al noului Parchet European și a cerut Consiliului să-și reconsidere poziția.

De partea lor, negociatorii Consiliului UE au reiterat sprijinul puternic pentru candidatul francez, Jean-Francois Bohnert, și au propus ca viitoarea rundă de discuții privind desemnarea procurorului-șef european, să se amâne pentru 12 aprilie, din cauza reuniunii extraordinare din 10 aprilie a Consiliului European dedicate Brexitului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews