ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un desen al unui cap de urs realizat de Leonardo da Vinci este cotat la 16,7 milioane de dolari, stabilind un potențial record, informează Reuters.

Măsurând 7 cm  „Capul ursului” este un desen argintiu pe o hârtie roz-bej. Casa de licitații spune că este „unul dintre cele mai puțin de opt desene supraviețuitoare ale lui Leonardo aflate încă în mâinile private în afara British Royal Collection și a Devonshire Collections de la Chatsworth”.

Asta ar putea învinge vânzarea din 2001 pentru „Calul și călărețul” lui Da Vinci pentru peste 8 milioane de lire sterline, un record pentru un desen al maestrului renascentist italian. „Am toate motivele să cred că vom obține un nou record în iulie pentru„ Capul ursului ”, unul dintre ultimele desene ale lui Leonardo despre care se poate aștepta să vină pe piață”, a spus Stijn Alsteens, șeful departamentului internațional, Old Masters Group.

Proprietarul actual îl deține din 2008. „Head of a Bear” va fi expus sâmbătă în New York, apoi la Hong Kong, înainte de a fi prezentat la Londra în iunie.